MónTerrassa
El Bisbat de Terrassa afirma no tenir registrat cap cas d’abusos
  • CA

El Bisbat de Terrassa ha afirmat que no té registrat cap cas d’abusos a menors dins de la seva diòcesi. Aquesta ha estat la contestació oficial que han donat a la Fiscalia. Segons informa Europa Press amb fonts judicials, dijous passat va arribar la resposta de la diòcesis egarenca en la qual asseguraven que “no tenim coneixement de cap cas”.

Des de la Fiscalia General de l’Estat s’ha demanat a les setanta diòcesis que hi ha a l’Estat espanyol que enviessin dades concretes -com per exemple els noms de les víctimes, dels casos d’abusos sexuals denunciats. Una trentena han contestat a la petició i d’aquestes només cinc han remès informació específica sobre l’existència d’algun cas: Barcelona, Sant Feliu, Barbastro, Vitoria i Ciudad Rodrigo.

Fiscalia demanarà informació a institucions i congregacions religioses

Des de les diòcesis han aprofitat per recordar que no tenen competència dins de les altres institucions religioses, ja que els diferents instituts de vida consagrada o societats de vida apostòlica, amb els corresponents col·legis als quals en depenguin, són “entitats autònomes amb personalitat jurídica pròpia i diferent del Bisbat”. Per tant, només poden parlar per les parròquies i rectories, o institucions directament vinculades a la seva diòcesi. I subratllen que tota la informació ja es va remetre a la Fiscalia quan van sortir a la llum diverses denúncies publicades pel diari El País. “Mantenim una decidida relació de col·laboració” amb la Justícia, indiquen.

En la seva darrera compareixença al Senat, la setmana passada, el Fiscal General de l’Estat, Álvaro García Ortiz, va manifestar que davant “l’escassíssima informació rebuda” per part de les diferents diòcesis sobre els casos d’abusos a menors que remetrà pròximament oficis a determinades entitats i congregacions religioses per recollir informació sobre casos que la Fiscalia en té coneixement però que li manquen dades.

Per la seva banda, les víctimes d’abusos per part de membres de l’església catòlica espanyola han reclamat que es creï una comissió que tingui el poder d’obligar als bisbes a lliurar tota la informació de què disposin. I han lamentat que hagin estat tant poques les que hagin decidit col·laborar, tot i que ja s’esperaven el “mur d’obstruccionisme”.












Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa