MónTerrassa
El bestiari terrassenc protagonitza el cartell de la Festa Major

La Festa Major de Terrassa 2023 ja té cartell. Els seus protagonistes son dues figures del bestiari terrassenc, el Drac de Terrassa i la Hipodragona, dotats d’una imatge més moderna i contemporània amb colors vius i diversos. L’autora és Anaïs Reche Martínez, alumna de Gràfica Publicitària de l’Escola Municipal d’Art i Disseny, qui ha volgut plasmar en el disseny “diversió, alegria, celebració, diversitat i feminisme”, segons apunta en un comunicat de l’Ajuntament de Terrassa.

Hi haurà dos cartells: un amb el Drac de Terrassa, i l’altre amb la Hipodragona. Per una banda, Reche ha escollit el Drac de Terrassa com a representació de l’inici de la Festa Major. Per altra banda, la Hipodragona, simbolitza la imatge dels hipopòtams del parc de Vallparadís com a elements clarament distintius del parc i la ciutat i alhora una imatge d’una ciutat feminista. Per això, el seu color és el lila.

Cartell del Drac de Terrassa, protagonista de la Festa Major de Terrassa 2023 | Ajuntament de Terrassa
Cartell de la Hipodragona, protagonista de la Festa Major de Terrassa 2023 | Ajuntament de Terrassa

També s’ha creat una tipografia pròpia, seguint una gamma cromàtica “cridanera i festiva” per acompanyar el cartell en un disseny “d’estil Bauhaus i amb formes geomètriques bàsiques que proporciona simetria al conjunt, dotant-lo d’harmonia i equilibri”, exposen.

Una trentena d’idees per crear el cartell de Festa Major

L’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa és l’encarregada d’elaborar el cartell de la Festa Major des de l’any 2003. Enguany, la il·lustradora i dissenyadora Júlia Solans ha estat l’encarregada de dirigir el tallar per a la creació de la imatge. Els alumnes del cicle formatiu de Grau Superior d’Arts Plàstiques i Disseny de Gràfica Publicitària han participat en aquest projecte aportant un total de 30 idees que han inclòs tant la creació del cartell, com també les adaptacions i la memòria explicativa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jèssica a maig 23, 2023 | 22:06
    Jèssica maig 23, 2023 | 22:06
    A nivell de disseny els trobo collonuts, però m'hi falta l'alegria amb moltes figures de vilatans i vilatanes divertint-se i gaudint.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa