MónTerrassa
La becaruda, l’oliva del Vallès Occidental, un producte gourmet
  • CA

L’olivera becaruda és una espècie autòctona de la zona llindant entre el Vallès Occidental i el Baix Llobregat i l’Alt Penedès. L’IRTA ( institut de recerca i tecnologia agroalimentària) la defineix com “una varietat vigorosa i port obert i que produeix un oli afruitat i clarament dolç”. Ullastrell n’ostenta una gran quantitat degut al seu passat agrícola. De fet, el nom d’Ullastrell prové d’Ullastre, nom de l’olivera salvatge. També n’hi ha a Terrassa, a llocs com la finca de Can Casanovas, a la carretera de Rubí.

La majoria d’oliveres de becaruda d’Ullastrell són ja centenàries. Era el típic arbre que es plantava als marges de les vinyes, el conreu més habitual a la comarca en d’altres èpoques. L’oli d’oliva verge extra de la varietat “becarut” autòctona d’Ullastrell és un oli molt apreciat pels grans gourmets pel seu gust característic. L’oli de becaruda té un gust potent i no està especialment pensat per cuinar, però sí per les amanides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa