MónTerrassa
Baumann Oficina Jove organitza tallers sobre educació sexual i afectiva i habitatge
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa, a través de Baumann Oficina Jove, organitza aquest mes de juny tallers adreçats a persones joves, concretament un grup sobre educació sexual i afectiva i un altre sobre habitatge. Aquests son els primers d’un seguit d’activitats relacionades amb l’emancipació juvenil, un dels àmbits d’actuació que el Govern municipal s’ha plantejat com a prioritaris dins les polítiques de Joventut. En aquest sentit, la regidora de Joventut, Ona Martínez, ha dit que: «En el context que estem vivint cal, més que mai, posar a l’abast dels i les joves eines i recursos que els serveixin per a millorar la seva autonomia i emancipació. Per això ens hem marcat l’objectiu de tenir un Pacte per a l’Emancipació Juvenil en aquest mandat i per això oferim al jovent de la ciutat aquests cicles de tallers i altres que aniran venint».

En els propers mesos, Baumann Oficina Jove organitzarà nous cicles de tallers relacionats amb l’emancipació, que abordaran temes com la salut emocional i l’ocupació. «Tenir accés a la informació i formar-se en diferents àmbits és bàsic per poder fer front a la presa de decisions i a diferents situacions que ens anem trobant al llarg de la vida, especialment en la joventut. L’educació és la política més potent, empoderadora i preventiva de totes», ha dit la regidora. Les persones interessades ja es poden inscriure a les diferents sessions a www.casabaumann.cat fins 24 hores abans de cada sessió o fins a omplir grups.

Els tallers d’educació sexual i afectiva s’adrecen a persones de 12 a 25 anys. S’han programat tres sessions:

 16 de juny: Coneixem el nostre cicle menstrual. Sessió dedicada a millorar el coneixement de la menstruació i a desmuntar mites i tabús, a través de dinàmiques participatives.

 29 de juny: El plaer de sortir de la norma. Sessió adreçada a joves LGTBIQ+ en què s’abordarà la diversitat sexual i de gènere des d’una perspectiva positiva i empoderadora, generant un espai de confiança on reflexionar, compartir i resoldre dubtes.

 30 de juny: La sexualitat des del plaer. Una visió de la sexualitat sense tabús i des d’una perspectiva feminista, amb dinàmiques participatives que generin debat entre els i les joves participants.

Totes les sessions començaran a les 17.30 h, tindran una durada aproximada d’una hora i mitja i es faran per via telemàtica.

Els tallers sobre habitatge s’adrecen principalment a persones de 18 a 35 anys i també seran tres sessions:

 21 de juny: Models alternatius d’accés i tinença d’habitatge. Sessió dedicada a donar a conèixer models com la masoveria urbana o les cooperatives de cessió d’ús. A càrrec de la cooperativa Celobert.

 22 de juny: Tens problemes per pagar l’habitatge? T’expliquem tots els recursos que tens per conservar-lo. Sessió dedicada als ajuts que ofereix l’administració en aquest àmbit, els serveis de mediació i altres recursos. A càrrec de la jurista i assessora d’habitatge Mari Carmen Jiménez.

 1 de juliol: Busques una habitació? T’expliquem com ho pots fer! Taller dedicat a proporcionar eines per trobar habitació (orientació, elements a tenir en compte a l’hora d’escollir, aspectes del contracte, etc). A càrrec de la jurista i assessora d’habitatge Mari Carmen Jiménez.

Les dues primeres sessions tindran lloc a les 17.30 h, mentre que la sessió de l’1 de juliol tindrà un horari diferent, a les 12 h. Totes tres es faran per via telemàtica.

Taller per fomentar l’associacionisme

A banda dels tallers relacionats amb l’emancipació, durant el mes de juny s’ha programat també un taller coorganitzat per l’Ajuntament i el Consell de Joves de Terrassa amb el suport de la Diputació de Barcelona, que porta per títol Activem l’energia transformadora. La sessió, que anirà a càrrec d’una representant del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, tindrà lloc el dissabte 12 de juny a les 11 h a la Casa Baumann i s’adreça tant a persones joves interessades a formar part d’alguna entitat com a entitats que vulguin incorporar persones joves. Els objectius del taller són generar interès cap als afers públics, fomentar l’adquisició de responsabilitats i de compromís social i comunitari, i promoure la participació de les persones joves en l’entorn. Les inscripcions es poden formalitzar clicant aquí fins al 10 de juny.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa