Aquest dissabte, 23 d’octubre, tindrà lloc una batuda de senglars a una zona boscosa dins del terme municipal de Vacarisses. Així ho ha informat l’Ajuntament de Rellinars que manifesta que anirà a càrrec de la Societat de Caçadors de Rellinars i que la zona on es durà a terme és als voltants de Corto Pio. La Masia Corto Pio es troba al sector nord del terme municipal, prop del torrent dels Oms. En concret s’hi accedeix des de la carretera B-122, a 200 metres abans al quilòmetre 14 hi ha un camí en direcció est, el qual s’agafa durant un quilòmetre i després, passat un torrent, s’agafa un trencall en direcció sud-oest per un camí força embrossat. Al cap d’uns 500 metres s’arriba a la casa, en estat d’abandonament i semi-derruïda.

Des de la Xarxa del Parc Natural de Sant Llorenç recorden que la llei permet que es faci a través de societats de caçadors, i malgrat que s’intenta que aquestes tinguin lloc durant els dies feiners i, per tant, de menys volum d’excursionistes pel Parc, les entitats sempre opten pels dies de festa. Al parc, per evitar conflictes amb altres usuaris, hi ha diversos convenis amb totes les societats perquè no es caci en les zones més freqüentades, de manera que es va dividir tot el Parc en 14 àrees de batuda controlada, fora dels terrenys més concorreguts. Es recorda que abans de fer una batuda s’ha de senyalitzar bé tota la zona afectada alertant del perill i prohibint-ne l’accés a persones alienes.

Al Parc Natural, cada cert temps té lloc una batuda. Malgrat tots els esforços perquè la població de senglars es reduís, a través per exemple del projecte de concepció impulsat des de la UAB, la pandèmia ha fet que aquests animals hagin tornat a proliferar, creant situacions de perill a les carreteres pròximes al parc però també a dins de la ciutat, on ja no resulta tan estrany veure’ls passejar, sobretot als barris del Pla del Bon Aire, Can Roca o Sant Pere Nord.

Més informació sobre la Masia Corto Pio i també molt a prop del Casalot hi ha uns gorgs esplèndids que valen la pena fer-hi una visita.

Nou comentari