MónTerrassa
Bastoners de Terrassa presenta: TERRA! 40 anys a cop de bastó i més
  • CA
ss

!--akiadsense-->

Pel 40è Aniversari de la recuperació dels Bastoners de Terrassa, una entitat sense ànim de lucre, la colla té previst fer un seguit d’activitats extres, més enllà de la planificació habitual, una de les quals és una exposició fotogràfica. La mostra neix amb el desig de fer un passeig pels espais, les persones, la història, les anècdotes i les vivències que han anat succeint a la nostra colla, acostant a les famílies de la ciutat El món bastoner.

Té un fil conductor que ens fa passejar per tot l’itinerari i que els més menuts podran seguir a través de racons i activitats dinàmiques. Està formada per diversos plafons que recullen diferents temàtiques de la colla. Primer de tot s’hi poden veure les primeres referències del ball de bastons a la ciutat, des del segle XIX fins a la guerra civil. Després hi ha 4 plafons dedicats a les 4 dècades que la colla porta ballant des del 1981 fins ara.

El següent apartat també està dividit en 4 temàtiques, les quals resumeixen elements bàsics de la colla: els assajos, les colles infantils i equip de monitoratge, les places i les connexions amb altres entitats del món cultural. Per acabar es pot veure un recull fotogràfic de totes les activitats que realitzen internament.

És una exposició itinerant per tots els districtes de la ciutat de Terrassa. Comença del 10/04/21 al 29/04/2021 de dimarts a diumenge de 18h a 20h a la sala Salvador Alavedra dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals (Carrer del Teatre, 2 – Terrassa).

De cara al setembre es farà la itinerancia per tots els districtes de la ciutat, passant per biblioteques, centres cívics, associacions de veïns o escoles. A més a més, durant aquesta itinerància les escoles d’infantil i primària podran disposar de varies maletes pedagògiques amb un recull de propostes didàctiques, jocs i material divers per gaudir del ball de bastons a l’aula.

El dissabte 10 d’abril a les 18h fem un petit acte d’inauguració de “TERRA!”, on s’hi ha a convidat a representants de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa, de l’Arxiu Tobella, a més a més de l’Alcalde i la Regidora de Cultura de la ciutat, i també comptarà amb familiars dels mestres bastoners que van transmetre tot el seu coneixement del ball de bastons per tal de recuperar aquesta dansa a la ciutat de Terrassa. Amb aquest acte es dona el tret de sortida a “TERRA!”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa