MónTerrassa
Un barri de Terrassa per damunt de les vies de Renfe
Per damunt de les vies de Renfe, el que a la imatge són camps de conreu ara és la ciutat plenament urbanitzada.
No és gens fàcil reconèixer de quin barri parlem.
Agafa el nom del torrent que el creuava d’est a oest.

El Torrent d’en Pere Parres és un barri de Terrassa del districte 5

El Torrent d’en Pere Parres és un barri de Terrassa del districte 5 o del Nord-oest, travessat pel torrent homònim, tributari de la riera del Palau. Té una superfície de 0,24 km2 i una població d’uns 6.000 habitants.

Està limitat al nord per l’avinguda de l’Abat Marcet, al sud pel passeig Vint-i-dos de Juliol (l’antiga via del ferrocarril Barcelona-Manresa de la RENFE), a l’est per la carretera de Rellinars (B-122) i a l’oest per l’avinguda de Josep Tarradellas.

El barri pren el nom del torrent d’en Pere Parres tot i que no està clar  qui era el tal Pere Parres. El torrent, baixant des de la part oriental del Pla del Garrot, on té el seu origen, traspassava pels actuals barri de Can Roca i, seguint els carrers de Ferran Casablancas i del Pare Millán i el passatge de Béjar, fins a arribar al que més tard serà el carrer d’Antoni Bros, a l’alçada de la carretera de Rellinars. La veu popular coneixia aquest indret del torrent com el del “Gato Negro”, fent referència a un popular bar que hi havia prop de la carretera.

El curs seguia en ziga-zaga per entre els vials del Marquès de Comillas i de Francesc Oller

El curs seguia en ziga-zaga per entre els vials del Marquès de Comillas i de Francesc Oller, tallant el carrer que justament té el nom de carrer del Torrent. Arribat al passeig Vint-i-dos de Juliol i en direcció sud baixava pel carrer que porta el seu nom fins a trobar el carrer de Giralt i Serrà, a la cruïlla amb el carrer de Cervantes. Seguia pel darrere del Vapor Badiella i anava a trobar la riera del Palau, on ara hi ha la plaça de Ricard Camí.

El que és ara el barri era una plana fracturada pel seu bell mig pel torrent. Tot eren oliveres, ametllers o blat.  Hi havia un casalot prop del torrent on els masovers rebien el sobrenom de Ca la Punyalis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa