“Barcelona Demà” debat a Terrassa sobre habitatge, equilibri territorial i equitat social

El procés participatiu comptarà amb diverses taules amb professionals i representants d'institucions

El procés participatiu ‘Barcelona Demà’ celebrarà el pròxim dimarts 4 de maig a Terrassa la segona jornada de debat del cicle #MetròpoliCohesionada, que comptarà amb professionals i representants de diverses institucions per parlar sobre habitatge i reconeixement de drets, equilibri i integració territorial i equitat social en contextos canviants. L’acte, que es podrà seguir en línia, forma part del ‘Cicle de la Metròpoli Cohesionada’, que aborda com la Barcelona d’avui, que es pot considerar una gran regió metropolitana de cinc milions d’habitants, s’enfronta a reptes clau que afecten de manera directa i immediata el benestar dels seus ciutadans i ciutadanes i que posen en joc l’anomenat «dret a la ciutat».

Com disposarem d’habitatge digne, adequat i assequible articulant, alhora, una metròpoli territorialment cohesionada? Com avancem en la reconstrucció col·lectiva de drets bàsics com l‘aigua i l’energia? Pot ser la renda bàsica universal, o un instrument similar, una solució a aquestes problemàtiques? Aquestes i altres qüestions es debatran a les tres taules de debat programades.

El programa

La taula sobre Habitatge i Reconeixement de Drets comptarà amb la participació de Dolors Camats, directora de la Cooperativa Obrera de Viviendas del Prat de Llobregat, Laia Rosell, consultora energètica d’Ecoserveis, Anna Crispi, directora del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Terrassa i Oriol Bayó, arquitecte tècnic i coordinador de l’Àmbit de Ciutat i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Ripollet.

L’Equilibri i la Integració Territorial centraran el debat de la segona taula. Hi participaran Néstor Cabañas, tècnic de projectes estratègics de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, Ruth Lamas, cap de l’Oficina Metropolitana de la Bicicleta, de l’AMB, Josep Báguena, president de la SCOT-Societat Catalana d’Ordenació del Territori i Noel Duque Alarcón, quart tinent d’alcalde de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Terrassa.

Per últim, la darrera taula dedicada a l’Equitat social en contextos canviants, comptarà amb les intervencions de Marta Solé, cap del Servei de Convivència, Diversitat i Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona, Ariadna Manent, directora adjunta de la Fundació El Maresme, Felipe Campos Rubio, director general de l’Associació Ítaca-Els Vents i Griselda Castelló, cap del Servei de Participació, Cooperació i Gent Gran de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Nou comentari