MónTerrassa
El Banc d’aliments busca 260 voluntaris per la 15a edició del Gran Recapte
  • CA

Aquest divendres, 10 de novembre, s’ha presentat a la seu de la Fundació Busquets la 15a edició del Gran Recapte d’Aliments, una campanya impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya. L’edició d’enguany, sota l’eslògan “Alimenta el que importa”, es durà a terme entre el 24 i el 30 de novembre i es presenta com “el punt de trobada per a totes aquelles persones, empreses i institucions que volen ajudar a les famílies en situació de vulnerabilitat”.

L’acte ha estat presentat per Elisabet Viladomiu, directora del Banc dels Aliments de Barcelona, acompanyada per Víctor Pedragosa, coordinador de delegats del Banc dels Aliments de la província de Barcelona, i Laura Mendiluce i Gemma Molins, delegades del Banc dels Aliments de Barcelona a la comarca del Vallès Occidental.

Com a l’edició anterior, el Gran Recapte adoptarà un format mixt i se simultaniejaran les donacions físiques d’aliments amb donacions monetàries. En aquest sentit, les donacions d’aliments es faran a les caixes dels supermercats i establiments col·laboradors durant el 24 i 25 d’octubre. Per la seva banda, les donacions econòmiques es podran realitzar fins al 30 de novembre a les caixes dels establiments, a la pàgina web granrecapte.com o bé mitjançant Bizum (número 33596).

El paper fonamental del voluntariat

Durant l’acte, els organitzadors han posat gran èmfasi en el paper dels voluntaris durant el Gran Recapte. A l’edició d’enguany, a Terrassa encara es necessiten 260 voluntaris per poder “assolir es resultats d’edicions anteriors”. A més, també es busquen 17 voluntaris coordinadors, encarregats de revisar que els supermercats tenen els materials necessaris per al recapte i informar els voluntaris de la seva feina.

Sobre la gran importància dels voluntaris en aquesta campanya, Elisabet Viladomiu ha volgut animar als ciutadans de terrassa a participar “La figura del voluntari anima, explica i motiva als compradors a donar. D’aquesta manera veus més transparència amb allò que estàs donant”, ha explicat la directora del Banc dels Aliments”.

En aquest mateix sentit, Laura Mendiluce i Gemma Molins han descrit el voluntariat durant aquesta campanya com “una festa. “Nosaltres quan ens hem posat el peto sempre ho hem viscut com una festa. L’any passat va ser molt maco i animem a totes les associacions que vulguin participar, ja que és una manera de fer pinya entre els socis, els voluntaris i la institució”, han destacat les delegades del Banc dels Aliments. Tots aquells interessats en fer de voluntari, podeu fer les inscripcions des de la pàgina web del Banc dels Aliments.

Víctor Pedragosa ensenyant la bossa del Gran Recapte d’Aliments / Júlia Martínez

La llet i l’oli com a productes fonamentals

Durant l’acte, Elisabet Viladomiu i Víctor Pedragosa han explicat que els aliments més necessaris en aquest recapte són aquells que no tinguin dates de caducitat molt curtes. Tot i això, destaquen la llet i l’oli com els productes alimentaris més necessaris. “La llet és un producte molt necessari i, enguany, hem rebut molt poc oli, ja que el seu preu està disparat”, ha destacat Viladomiu. Altres aliments que necessita la campanya del Banc dels Aliments són la pasta, l’arròs, conserves de peix i altres productes amb una llarga conservació.

Enguany, segons dades del Banc d’Aliments de Barcelona, s’han distribuït, entre l’1 de gener i el 15 d’octubre, 578.024 quilos d’aliments a les 4 entitats col·laboradores de Terrassa. Aquestes donacions atenen 6.600 persones mensualment, uns 6.443 adults i, la resta, 157, són lactants entre 0 i 2 anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa