MónTerrassa
Ballart demana col·laboració ciutadana contra la plaga de rates
  • CA

L’alcalde Jordi Ballart ha demanat a la ciutadania de Terrassa la seva col·laboració per tal d’eliminar la plaga de rates que envaeix diversos punts de la ciutat. Des del govern local afirmen que “som conscients del problema que suposa la presència d’aquests animals en alguns indrets de la ciutat”, i subratlla que s’estan duent a terme diverses accions per tal d’erradicar-les. Tanmateix, també es demana als terrassencs que ajudin a fer-ho possible.

Com? Doncs per exemple, “cal evitar llençar menjar a la via pública i no deixar brossa fora dels contenidors i papereres”. L’alcalde també assegura que una bona manera de contribuir a reduir la presència d’aquests animals és “mantenir en bon estat i sense brutícia els solars i habitatges”, a més d’evitar “alimentar els coloms i gats”.

A part d’això, des de l’executiu municipal manifesten que “aquest any s’han fet prop de 400 accions de desratització” i que s’ha “intensificat els esforços” per eliminar-les. Tanmateix, recorden que són “actuacions complicades” ja que s’ha de garantir la seguretat de les persones, però també de la resta d’animals i fauna que conviuen en els mateixos espais que les rates. L’alcalde reconeix que un dels punts conflictius és la zona de la bassa del Parc de Vallparadís, “on les rates troben aliments, aigua i llocs per amagar-se”, i on des de la brigada municipal resulta complicat actuar per la presència constant de persones i altres animals. Així i tot, s’hi han dut a terme diverses actuacions davant dels avisos reiterats que s’han rebut.

Les denúncies per la presència d’aquests animals s’ha convertit en els darrers mesos en un fet habitual. Sí però que hi ha determinades zones on els veïns n’han tingut més constància. Per exemple, a més de Vallparadís, un dels “sospitosos” usuals d’acollir aquests animals és el Parc de Sant Jordi. També el passeig Comte d’Ègara, en la zona del parc infantil, s’han rebut força queixes. Les rates, però, també tiren més amunt i veïns de la plaça de Catalunya asseguren que se n’han pogut veure desenes, i que van en grups i es desplacen a plena llum del dia. Pares de l’Escola Nova Electra, a Sant Pere Nord, o veïns de Can Parellada, on afirmen que s’ha passat a autodenominar una plaça com “la plaça de les rates”, també ho han denunciat.

Rates corrent pel Parc de Vallparadís | @abelis_4
Rates corrent pel Parc de Vallparadís | @abelis_4

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Peter a octubre 24, 2021 | 16:08
    Peter octubre 24, 2021 | 16:08
    No iban a poner cámaras en los contenedores para controlar a gente que tira.muebles.basura fuera de horas ,pues que ponga para pillar alos delincuentes...?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa