MónTerrassa
Balanç del 2020 i presentació del nou pla de treball de l’Observatori de l’Aigua
  • CA

Aquest dilluns, ha tingut lloc el plenari de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT), màxim òrgan de govern d’aquest òrgan participatiu municipal que implica la ciutadania en el model de gestió pública de l’aigua. La sessió ha estat telemàtica, hi ha comptat com a representant del Govern municipal a la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares. Entre les propostes de l’ordre del dia hi havia el tancament del pressupost de 2020, la presentació del pla de treball i de l’exercici econòmic pel 2021, l’exposició d’un informe elaborat sobre els increments en la factura del 3er trimestre i el treball elaborat per l’enginyer-consultor, expert en temes de gestió de l’aigua, Joan Gaya, sobre ‘Les línies estratègiques del servei d’abastament a Terrassa’.

En el decurs de la sessió s’ha debatut sobre el representant de l’OAT al consell d’administració de l’empresa municipal, Taigua, i s’ha presentat a la tècnica municipal de programes responsable de la coordinació d’aquest òrgan participatiu. El passat dijous, 17 de desembre, l’OAT també va celebrar de manera virtual la seva primera audiència, on es va donar compte de l’exercici de 2019 i 2020. L’OAT va ser creat pel Ple municipal el juliol de 2018 i constituït en la seva primera reunió el 20 de febrer de 2019. La seva missió és articular aquesta participació en la definició de les polítiques i en les decisions estratègiques que afecten el servei d’abastament d’aigua municipal.

L’Observatori de l’Aigua té un caràcter consultiu, assessor, deliberatiu i propositiu, amb capacitat per elaborar estudis, informes i propostes en la gestió de l’aigua. També té potestat per tirar endavant acords que han de ser considerats pel govern municipal amb l’objectiu d’incorporar la participació ciutadana en la definició de polítiques i decisions estratègiques per al bon funcionament del servei. Té un funcionament autònom, amb el seu propi pla de treball, i els recursos suficients per poder desenvolupar les seves funcions i assolir els seus objectius, en compliment dels criteris de qualitat democràtica establerts per l’Ajuntament. Entre les seves funcions destaquen la presentació de propostes pel funcionament de Terrassa Cicle de l’Aigua, EPEL, l’elaboració d’estudis i informes, la informació i formació de la ciutadania i el control públic en la rendició de comptes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa