MónTerrassa
Badalona i Terrassa s’incorporen a la Xarxa Sitmun d’informació geogràfica local
  • CA

Els municipis de Badalona i Terrassa s’han incorporat al Sistema d’informació territorial municipal de la Xarxa Local Sitmun, la plataforma creada per la Diputació de Barcelona per donar resposta a necessitats comunes dels ajuntaments de la demarcació en matèria d’informació geogràfica SIG i facilitar-los la gestió del seu territori. Amb la incorporació d’aquests dos municipis ja són 284 els ens locals integrats a la xarxa.

La plataforma Sitmun permet compartir i publicar capes d’informació geogràfica generades pels diferents departaments de la Diputació, els ens locals i altres administracions. Un dels seus components és un sistema d’informació geogràfica transversal que permet visualitzar, actualitzar, descarregar i relacionar dades de temàtiques diferents en un únic mapa, amb informació actualitzada i oficial. Els municipis que estan adherits a la Xarxa Local Sitmun poden gaudir d’aquestes prestacions.

El sistema també permet la descàrrega i l’extracció d’informació geogràfica en diversos formats i sistemes de coordenades, i disposar del seu Geoportal IDE Local d’infraestructura de dades espacials, com a punt d’entrada a la informació geogràfica i recursos IDE que poden ser integrats als webs municipals, d’acord amb la Directiva Inspire i la seva transposició a la Llei sobre les infraestructures i els serveis d’informació geogràfica en Espanya.

La Diputació de Barcelona, a través de l’Oficina Tècnica de Cartografia i SIG Local, ofereix al ens locals un servei de gestió de la informació geogràfica local per facilitar-los-hi la gestió, coneixement i anàlisi del territori. Amb aquest propòsit, se’ls proveeix d’eines i serveis gratuïts, a través de la plataforma Sitmun, amb l’objecte de donar compliment a les seves competències en aquest àmbit, d’acord amb la normativa vigent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa