MónTerrassa
AVUI és 28 de desembre: Els Minyons presentaran el sorteig de la Grossa de Cap d’Any
  • CA

Ramon Codinas és un dels membres històrics dels Minyons, i cada any s’esplaia el Dia dels Innocents. I aquest, 2020, també. Llegiu la seva notícia “fake”, molt treballada.

La innocentada de Ramon Codinas

Loteries de Catalunya, l’ens de jocs d’apostes creat el 1987 i gestionat per l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat (EAJA), ha confirmat en una esperada roda de premsa el rumor que feia algunes setmanes s’havia començat a filtrar des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals:

L’anunci oficial de la participació estel·lar de la colla castellera Minyons de Terrassa com a presentadors de la 8a edició de La Grossa de Cap d’Any, sorteig que se celebrarà aquest proper dijous 31 de desembre, a les 12.30, i que TV3 transmetrà en directe des dels platós de Sant Joan Despí, amb la Laia Ferrer (“Tot es mou”) i en Marc Giró (“Està passant”), que repeteixen per segon any consecutiu com a conductors de la cerimònia.

L’any passat, el sorteig va tenir una ampli seguiment, amb una mitjana de 213.000 espectadors, una quota del 30,1% i una audiència acumulada de 356.000 espectadors.

El sorteig de La Grossa es va crear per Cap d’any del 2013, i posteriorment s’hi afegí La Grossa de Sant Jordi l’any 2017, i La Grossa de Sant Joan el 2019.

El director de l’EAJA, Sr. Jaume Torrebadella, ha explicat que, dins del sector cultural, un dels col·lectius més perjudicats aquest 2020 per la crisi del Covid-19 ha estat el casteller, el qual amb impotència i resignació ha vist totalment paralitzada la seva activitat i, de manera insòlita en la història dels castells, ha hagut d’anul·lar tota una temporada sencera d’assajos i d’actuacions castelleres.

Així doncs, com a homenatge al Món Casteller, un col·lectiu que concretament també ha fet molt per la implantació del nou sorteig de La Grossa al llarg de tot el territori, s’ha volgut oferir un reconeixement a les més de cent Colles Castelleres fent que tornin a aparèixer en públic, simbòlicament, just abans no acabi l’any.

I la representant triada ha estat una de les més emblemàtiques d’aquest esperit d’innovació i de superació tan genuí: els Minyons de Terrassa.

En un any en que també es commemora el 30è aniversari de la creació de la recentment desapareguda loteria Super 10 (1990-2019), s’ha pensat en els Minyons també comptant que és la “Colla Super 10”, la primera de la història en haver completat els dos castells de 10 pisos, el 3 i el 4de10fm.

Una colla que, precisament, l’ha feta molt i molt Grossa -valgui el joc de paraules- en moltes i diverses ocasions, amb castells i actuacions espectaculars que han donat literalment la volta al món: el 1r 2de9fm el 1993, el 5d9f el 1995, el 4d9net i el 3d10fm el 1998, el 3d9fa el 2008, el 4de10fm el 2015, etc., i que l’any 2017 va acordar de deixar de vendre Loteria de Nadal espanyola, com a protesta per la repressió mostrada per l’estat espanyol vers el poble de Catalunya.

S’ha convocat una taula d’inscripcions per a tothom que vulgui participar en el programa, obert a tots els castellers i simpatitzants, per avui mateix dia 28 de desembre, en una sessió de fotos a les 18.00h, al peu de l’arbre de Nadal situat davant l’Ajuntament de Terrassa, al Raval de Montserrat (es prega que els assistents hi compareguin amb el vestuari casteller i la faixa reglamentària).

ELS MINYONS DE TERRASSA, PRIMERA ENTITAT CULTURAL EN VACUNAR-SE

D’altra banda, en la mateixa roda de premsa, el Secretari de Salut Pública doctor Josep Maria Argimón, ha anunciat que els Minyons de Terrassa també han estat escollits com a primera entitat cultural del país que podrà accedir a les vacunes del Covid-19, i que per a tal efecte, el Departament de Salut instal·larà una carpa al mateix Raval de Montserrat, on al llarg de la tarda d’avui, dia 28, els membres de la colla que ho desitgin ja podran ser vacunats amb una partida que se’ls ha destinat de les primeres 1595 dosis Pfizer arribades ahir mateix a Catalunya.

Per accedir-hi, a més de l’uniforme de la colla, s’ha de dur la Targeta Sanitària Individual (TSI) i una foto de carnet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa