Avís de situació de perill per intensitat de pluja

Dies de paraigua

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació de perill per intensitat de pluja per avui i per demà a Terrassa i a la comarca del Vallès Occidental

Llindar que es pot superar

Intensitat > 20 mm / 30 minuts

Descripció

Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

S’espera ruixats al Pirineu i Prepirineu al llarg del dia, sobretot al sector occidental. Al matí, són probables alguns plugims dispersos a la resta, sobretot al litoral, prelitoral i Catalunya Central. A més, a partir de mig matí ruixats a zones de muntanya, i en són probables de més locals a d’altres zones de l’interior. Seran d’intensitat entre feble i moderada, localment forts al prelitoral central i nord, a la Catalunya Central, així com al final del dia al Pirineu i Prepirineu occidental. A més, és possible que el xàfecs vagin localment acompanyats de tempesta, calamarsa i/o pedra. S’acumularan quantitats minses o poc abundants de precipitació, o localment abundants al Pirineu i Prepirineu. Cota de neu entorn dels 2.100 metres.

Fins a l’inici de la tarda el cel estarà entre mig i molt ennuvolat en general, sobretot a la meitat nord, si bé la nuvolositat tendirà a minvar al llarg del matí. A banda, a partir de mig matí creixeran nuvolades a punts de muntanya que es desplaçaran de sud a nord, i a més a partir de migdia augmentaran els núvols alts i mitjans. Amb tot el cel quedarà molt ennuvolat en general a partir de la tarda.

La temperatura mínima semblant en general, o lleugerament més alta a punts del litoral i prelitoral. Es mourà entre els 2 i 7 ºC al Pirineu, entre els 9 i 14 ºC al litoral i entre els 5 i 10 ºC a la resta del territori. La temperatura màxima serà similar o lleugerament més baixa en general, tot i que podrà ser lleugerament més alta al prelitoral nord. Oscil·larà entre els 13 i 18 ºC al Pirineu i entre els 16 i 21 ºC a la resta, o localment més alta a Ponent i l’interior de la vall de l’Ebre.

Nou comentari