MónTerrassa
Autoritzen l’eutanàsia al pistoler de Tarragona
  • CA

L’home que va disparar als seus excompanys de feina en una oficina de Securitas de Tarragona, conegut com el pistoler de Tarragona, ha demanat que se li practiqui l’eutanàsia. L’hospital penitenciari de Terrassa, on es troba ingressat Marin Eugen Sabau arran de la seva detenció, ha iniciat el tràmit legal per fer efectiva la mort assistida a petició del mateix investigat.

L’ex vigilant de seguretat era un treballador de Securitas. Fa sis mesos es va presentar a l’oficina tarragonina i va intentar matar als seus companys disparant-los, deixant tres persones ferides de gravetat. Després va fugir i es va amagar a una masia de Riudoms, on va ser abatut pels Mossos d’Esquadra. Durant la persecució, també van resultar ferits de gravetat dos agents policials. Finalment, va ser traslladat al centre hospitalari, on se li van diagnosticar afectacions irreversibles a la medul·la espinal i se li va amputar una cama.

Un sindicat policial s’oposa a la eutanàsia

El sindicat USPAC, que representa els dos agents ferits durant l’incident, ha tramès un escrit al jutjat d’instrucció número 5 de Tarragona que investiga el cas perquè aturi el procés fins que l’investigat no s’hagi sotmès al judici. Argumenten que ha de prevaldre el dret fonamental a la tutela judicial efectiva de les víctimes.

L’escrit del sindicat raona que el centre hospitalari penitenciari “no té facultat” per “donar mort” a un investigat empresonat per ordre judicial i remarca que, aquesta situació de privació de llibertat, “no és altra que la de deixar a disposició judicial un investigat o processat”. L’advocat del sindicat expressa que en el cas que se li practiqués l’eutanàsia resultaria una “decisió injustificable” per qui “té l’obligació que el reu estigui a disposició del tribunal”.

Demanen que no esquivi el judici mitjançant l’eutanàsia

“Un assassí, o presumpte en aquest cas, no pot esquivar ni el judici ni una condemna mitjançant l’eutanàsia“, continua el mateix escrit. Per contra, sosté que l’òrgan judicial ha d’acordar “totes les mesures de protecció necessàries per evitar-les, així com el propi centre d’internament”.

En el cas de produir-se aquesta mort assistida sol·licitada per l’investigat, les víctimes de la seva acció quedarien “desemparades” i el judici no es podria celebrar. “Les víctimes mereixen unes indemnitzacions i fer bet de tot el que ha passat”, ha assegurat a l’ACN el portaveu d’USPAC, Albert Palacios, qui ha precisat que el sindicat no s’oposa al dret de Sabau a demanar l’eutanàsia. “Que ho faci quan finalitzi el procés”, tanca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa