MónTerrassa
L’autopista C-16 tindrà més carrils a Terrassa

L’autopista C-16, també coneguda com la de Montserrat i la de l’Eix del Llobregat, aviat tindrà més carrils. La Generalitat de Catalunya ha decidit ampliar-la. És una de les vies de gran capacitat que suporta més trànsit, i és que comunica la capital catalana, Barcelona, amb les comarques del Vallès Occidental, del Bages, del Solsonès i del Berguedà. i és pas gairebé obligat per creuar cap al Pirineu a través del túnel del Cadí. També és una de les autopistes amb els peatges més cars de l’Estat.

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest dilluns que licitarà aquest primer semestre de 2022 les obres per crear un tercer carril a l’autopista C-16, en els dos sentits i al seu pas pel municipi de Terrassa. El secretari general de Vicepresidència, Polítiques Territorials i Territori, Ricard Font, ha explicat que el projecte pretén donar continuïtat als ramals de connexió de l’enllaç amb la futura B-40, el tram del Quart Cinturó que per ara és només una circumval·ació de Terrassa i que ha d’unir la capital egarenca amb Abrera i les comarques centrals de Catalunya. El ramal fins a Granollers passant per Sabadell genera encara certs dubtes i el més calent està a l’aigüera.

Les obres ja fetes a la C-58 i l’actuació anunciada avui, que implica uns dos quilòmetres de llargada, aproximadament, suposen una inversió total de més de 40 milions d’euros i permetran estalviar 520.000 hores anuals als conductors, així com 750 tones anuals de CO2 en emissions.

Facilitar el canvi de carril

Addicionalment, en algun tram s’arribarà a crear un quart carril de circulació per facilitar moviments, com per exemple un canvi de carril. El Departament està ultimant la redacció del projecte i preveu iniciar les obres corresponents durant el primer trimestre de l’any que ve, amb un pressupost estimat d’uns 10 milions d’euros.

Aquesta actuació permetrà donar resposta a l’increment de trànsit que es calcula que comportarà l’entrada en funcionament de la B-40, que executa l’Estat. En aquest sentit, es preveu que en el tram on s’actua s’incorporaran uns 28.000 vehicles nous, que se sumaran als 61.000 que hi circulen actualment. Cada dia, i en les hores del vespre, a l’altura de Terrassa la C-16 es col·lapsa en direcció Manresa, amb cues a totes les sortides cap a Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa