MónTerrassa
Els atestats de la Policia Municipal arribaran més ràpid als jutjats

Els atestats que realitzin la Policia Municipal de Terrassa arribaran de manera més ràpida als jutjats. I és que des d’aquest mes de novembre, el cos de seguretat local s’incorpora al projecte ‘Atestat Telemàtic’, impulsat des del departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, que ofereix una passarel·la tecnològica d’intercanvi d’informació entre els sistemes informàtics del departament de Justícia i el Nucli d’Informació Policial (NIP). A partir d’ara, doncs, els atestats policials podran ser enviats de manera telemàtica als jutjats dels diferents partits judicials.

El projecte ‘Atestat Telemàtic’ s’emmarca dins el Pla de Millora del Procés de Modernització de l’Administració de Justícia a Catalunya, impulsat pel departament de Justícia l’any 2018, i que va suposar l’inici del desplegament territorial d’aquesta passarel·la tecnològica per part del cos de Mossos d’Esquadra. Així, els atestats realitzats per agents de la comissaria de Mossos de Terrassa ja tenien al seu abast aquest mitjà, i ara, també ho podran fer els agents de la Policia Municipal.

Formació per als agents de Terrassa, Vacarisses, Viladecavalls i Matadepera

La Policia Municipal de Terrassa és una de les primeres policies locals que s’hi adhereixen al projecte, després que el maig de 2021 l’implementés Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) com a prova pilot. En aquest sentit, a Terrassa, es durà a terme una prova pilot durant tot el mes de novembre per poder treballar en les possibles incidències que puguin aparèixer. Serà a partir del 30 de novembre, quan el programa quedarà instaurat de manera formal.

Durant el període de prova, aquest mes tots els agents de la Unitat d’Atenció al Ciutadà (UAC), Unitat d’Atenció a la Víctima (UAV) i Unitat d’Investigació d’Accidents de Trànsit duen a terme una formació específica, a la qual també s’hi sumaran agents de les policies locals de les proximitats, com la de Viladecavalls, Vacarisses i Matadepera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa