MónTerrassa
Atac bandoler a la Masia de Can Boada de Terrassa
  • CA

Terrassa recorda l’atac Bandoler del Perot Rocaguinarda en un acte programat per aquest 26 de novembre al matí. L’esdeveniment vol rememorar aquell assalt del 2 de desembre de 1609 a la Masia de Can Boada. En aquell tràgic dia va morir Montserrat Alavedra, pagès de Rellinars. Rocaguinarda, també conegut com Perot el Lladre, va ser un bandoler conegut arreu del Països Catalans, i és considerat com un dels grans bandolers populars europeus.

El record es farà, com és ja tradició, amb un acte amb dracs, trabucs i festa. En aquesta ocasió, hi participaran el Drac i les Bruixes de Can Boada, Grup del Drac de Terrassa i Bastoners de Terrassa. A més dels organitzadors, és clar, els Bandolers de Terrassa. Això serà a les 12 del migdia, amb una cercavila que clourà a la plaça de l’avinguda de Can Boada amb les actuacions de cadascuna de les colles convidades. Se les espera pels volts de la una del migdia.

La jornada compta amb la col·laboració de l’Associació de veïns de Can Boada del Pi. I l’organització aconsella a les persones amb problemes d’oïda o amb sensibilitat auditiva, en especial gent gran i infants, que adoptin mesures de precaució en els actes dels trabucaires.

Nomenament dels Bandolers 2023

D’altra banda, el dia abans, dissabte dia 26 de novembre, a tres quarts de nou del vespre, Bandolers de Terrassa realitzarà l’anunci més esperat: el nomenament dels Bandolers 2023. Enguany seran un particular i una entitat les reconegudes en un acte que es farà a la Sala Born (Zurito), abans del sopar de germanor.

Com a persona, serà reconegut Artur Moncal (Minyons, Coordinadora, ANC etc), per la seva implicació i col·laboració a la Cultura Popular i Tradicional a Terrassa, des dels anys 70.

Com entitat, el Centro Aragonés de Terrassa, que col·labora amb Bandolers de Terrassa en la recreació de Les Heroiques Dones de Terrassa, i està implicada a la cultura de la nostra ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa