MónTerrassa
Associacions de veïns de Terrassa lluiten per renovar les juntes

Les associacions de veïns i veïnes de Terrassa cada vegada troben més dificultats per renovar les juntes i trobar un relleu. La manca de persones joves o la poca presència de dones son algunes de les situacions que es volen revertir des de la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa (FAVT), qui ha organitzat la jornada ‘Monogràfic AV’ per tal d’analitzar la situació actual de les associacions i les seves juntes, com millorar les entitats i com afrontar el futur. La jornada tindrà lloc el dissabte 21 de gener durant tot el dia al Centre Cívic de Ca n’Aurell.

“Veiem que hi ha unes dificultats reals a l’hora de renovar les Juntes”, ha reafirmar el president de la FAVT, Pepe Sánchez, en una roda de premsa aquest migdia. “Les juntes no han de ser només espais per a jubilats, sinó també per a persones joves i de mitjana edat”, ha afegit Salvador Pérez, de l’associació de veïns del barri del Segle XX, qui creu fermament que les entitats s’han de reforçar perquè “son i seran necessàries”.

Com renovar les juntes i trobar relleu?

La jornada ‘Monogràfic’ pretén, a part de fer una valoració de la situació, recollir propostes per revertir aquesta situació. Tal i com explica Sánchez, s’ha enviat una enquesta a les associacions veïnals, tant federades com no federades, on es pregunta sobre temes com l’edat de les juntes, les professions o el nivell cultural. Durant el monogràfic es farà un buidatge d’aquesta enquesta. El matí (de 10:30h a 13:30h) es dedicarà a les experiències i el buidatge de l’enquesta, mentre que a la tarda (de 16:00h a 18:10h) es donarà espai al debat i propostes.

Programa complet de la jornada ‘Monogràfic’

  • 10:30h a 10:45h Benvinguda i intervencions de l’Alcalde de Terrassa o Regidor
  • 10:45h a 11:00h Presentació programa Jornada i justificació
  • 11:00h a 11:45h Conferència a càrrec d’Albert Torrents, vicepresident de la CONFAVC. Participació dels assistents.
  • 11:45 a 12:15h Presentació resultats de l’enquesta feta. Participació dels assistents.
  • Descans
  • 12:30h a 13:30h Presentació experiències de les AV de Sabadell, Torreguitart i de la Creu Alta. Participació dels assistents.
  • 16:00h a 17:30h Recull de propostes i conclusions. Participació dels assistents.
  • 17:30h a 18:00h Conclusions finals
  • 18:00h a 18:10h Cloenda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa