MónTerrassa
L’assassí de la destral va confessar el crim el dia del registre al pis
  • CA

Jaume Badiella, acusat de matar la seva ex parella amb una destral a Terrassa l’estiu de 2018, no va confessar el crim fins que els Mossos d’Esquadra van entrar a registrar el pis del carrer Volta deu mesos després de l’assassinat i van trobar el cadàver de Mònica Borràs enterrat al pati. “Va actuar com si s’hagués tret un pes de sobre. Em va dir que la Mònica el va agredir, que no ho podia suportar més, que la va empényer al lavabo i que li va donar diversos cops amb una destral”. Aquesta ha estat la declaració de l’agent dels Mossos d’Esquadra que va escoltar a Badiella confessar just després de descobrir el cos de la Mònica. Un total de set agents dels Mossos han declarat aquest matí a l’Audiència de Barcelona com a testimonis, donant tots els detalls del dia que l’acusat va denunciar la desaparició de la dona i del dia que van trobar el cadàver. 

Amb una qualitat acústica millorada, i amb la presència de la Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Terrassa i també advocada Lluïsa Melgares entre el públic, els testimonis han començat a declarar a la sala de vistes número 2 del jurat prop de les 10 de matí. Segons les declaracions de diferents Mossos d’Esquadra, és probable que l’acusat anés a comissaria en diverses ocasions per denunciar la desaparició. 

Per una banda, el primer d’ells ha explicat amb un to ferm que Badiella va anar a la comissaria una tarda d’agost. Un company ha confirmat que “em va ensenyar una foto d’una dona, em va dir que havien discutit feia unes hores i havia marxat de casa”. Li va dir que havia fugit amb les sabatilles d’anar per casa i el que portava posat, sense cap documentació ni diners. “Va actuar molt tranquil, molt sumis. Normalment quan una persona denuncia una desaparició està mot nerviosa i et demanen ajuda. Ell estava molt tranquil. M’ensenyava una foto al mòbil de la dona i insistia en denunciar la desaparició”, narra l’agent en respostes de la Fiscalia. Per altra banda, la declaració d’un altre agent confirma que Badiella va visitar la comissaria a primera hora del matí, no per la tarda: “Eren les 7:00h aproximadament. Va dir que havien discutit  i que havia marxat feia unes hores. Li vaig recomanar que truqués a familiars o amics per assegurar-se, i va marxar sense posar la denúncia”, subratlla. 

Dies més tard, Badiella va anar amb la mare de Borràs a posar la denúncia, i es va obrir una investigació. No va ser fins passats deu mesos, després de descartar altres sospitosos, que els Mossos d’Esquadra van obtenir el permís del jutjat per entrar i registrar la casa del carrer Volta, segons declara el cap de la unitat central de persones desaparegudes. En passar el georadar pel pati -i després que donés un fals positiu per una pedra-, van veure que a dins del taller hi havia “irregularitats al terra”.

El terrassenc ha escoltat atentament des del banc dels acusats les declaracions dels agents, que han tingut una duració de gairebé dues hores. Finalment, el policia ha declarat que hi havia rajoles que eren diferents a la resta, el que va aixecar unes sospites. Van moure la taula i les caixes que hi havia a sobre per passar-hi el georadar, i efectivament, va detectar que “hi havia alguna cosa”. Van començar a aixecar el terra, i van trobar el cos.

L’agent ha confirmat que Badiella “es va mantenir assegut i callar al pati durant tota l’estona que es va dur a terme l’escorcoll” i que va ser quan ja s’havia descobert el cadàver que va confessar el crim. El terrassenc estava a l’habitació del seu pis, custodiat per dos agents, als que els hi va explicar que “se’m va parar el cap” i que li va “donar cops de destral fins que va quedar immòbil a terra”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa