MónTerrassa
Arriba un nou avís de pluges intenses a Terrassa

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de situació de perill per intensitat de precipitacions, acumulació de pluja, vent i mal estat de la mar, per avui dimecres i per dijous, tot i que a Terrassa només li tocaria el rebre dijous.

En tot cas, sempre que es compleixin les prediccións, atès que en els darrers episodis extrem la capital egarenca sempre ha vist com passaven de llarg o la fregaven, amb aiguats a Castellar del Vallès, Sabadell, Sant Quirze i Olesa de Montserrat. Sempre li han fet “la cobra”.

La pluja de diumenge provoca diversos danys a Terrassa
La pluja de diumenge provoca diversos danys a Terrassa

A Terrassa i el Vallès Occidental l’avís és per intensitat de pluja, des de les sis de la matinada fins a migdia. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i no es descarten fenòmens de temps violent. La precipitació més intensa es preveu sobre el mar, però localment podria afectar el litoral. El perill és de 4 en una escala de 6. La intensitat pot ser ser 40 litres per metre quadrat en només mitja hora.

Predicció general per dijous

De matinada s’esperen xàfecs acompanyats de tempesta al terç sud que s’aniran desplaçant a altres zones del territori amb el pas de les hores, menys probables al quadrant nord-oest. A partir del migdia la precipitació tendirà a desaparèixer, tot i que encara en serà possible al terç sud. Serà d’intensitat entre feble i moderada i acumularà quantitats entre minses i poc abundants, si bé és possible que a la zona avisada sigui localment forta o molt forta i acumular quantitats extremadament abundants al llarg de tot l’episodi (més de 100 mm). Localment la precipitació anirà acompanyada de calamarsa i no es descarten fenòmens de temps violent.

De matinada la nuvolositat augmentarà de sud a nord del país i quedarà el cel entre molt ennuvolat i cobert al matí, amb algunes nuvolades al litoral, si bé hi haurà alguna clariana transitòria al Pirineu i al quadrant nord-est. A mesura que avanci la tarda s’aniran obrint clarianes en general i quedarà poc ennuvolat a la nit, si bé podran persistir els intervals de núvols a l’extrem sud.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa