MónTerrassa
Arriba als millors bars i restaurants la I Ruta del Vermut a Terrassa
  • CA
Cambra, Gremi, Premis Vinari, Ajuntament i Món Terrassa promouen la I Ruta del Vermut a Terrassa
Cambra, Gremi, Premis Vinari, Ajuntament i Món Terrassa promouen la I Ruta del Vermut a Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

El Gremi d’hostaleria de Terrassa, Món Terrassa i els Premis Vinari dels vermuts catalans organitzen I Ruta del Vermut a Terrassa. La presentació s’ha fet a l’Hotel Don Cándido de la Rambleta del Pare Alegre. La Ruta es farà del 4 al 20 de desembre. Fer el vermut ha estat sempre una tradició històrica a Terrassa, i ara es vol contribuir a recuperar-la.

I es poden guanyar premis

Si es comparteix la tapa i el vermut de la ruta a Instagram amb el hashtag #rutavermutsterrassa @MonTerrassa s’entrarà en el sorteig d’un dels 3 lots de vermuts guanyadors dels Premis Vinaris que organitza el diari Món Terrassa. És una bona oportunitat per conèixer el bo i millor de l’any.

Recorregut pels millors bars i restaurants

La I Ruta del Vermut proposa un recorregut pels millors bars i restaurants de Terrassa i comarca per descobrir els guanyadors de l’edició 2020 del concurs dels vermuts Premis Vinari. Compta amb un munt de propostes gastronòmiques dels mateixos restaurants en format tapa i vermut on es podran degustar a preus populars. En total son 13 locals que s’han adherit a la iniciativa. Pots trobar els participants amb la seva ubicació, informació de les tapes i preus clicant aquí.

La ruta compta amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, el Gremi d’Hostaleria de Terrassa i comarca, la Cambra de Comerç, Sanmy-Geiser, i la col·laboració de l’Hotel Don Cándido. Els locals on es pot trobar la campanya són: El Dot (Millor local per a fer el vermut de l’edició dels Premis Vinari 2020 de Terrassa), El Casal de Cultura de Vacarisses, els tres locals del Cafè Central, Santa Cereza, Epicentre, Nou Gaudí, Sa illa, Zurito i l’Hotel Don Cándido.

Acte de presentació de la Ruta del Vermut a l'Hotel Don Cándido
Acte de presentació de la Ruta del Vermut a l’Hotel Don Cándido | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Més que una beguda, tota una cultura

El vermut és més que una beguda, és tota una cultura i una forma de vida que té unes llargues arrels a Catalunya i molts cellers catalans n’elaboren de qualitats excel·lents. Els Premis Vinari volen donar a conèixer els diferents estils i marques catalanes a través d’un seguit d’activitats i tastos per conèixer la proximitat, els millors maridatges d’aquesta beguda tradicional i moderna així com gaudir de la bona restauració de casa nostra. La directora del concurs i especialista en vermuts artesans, Ester Bachs, dirigirà diferents tastos durant tot el mes en els establiments que ho sol·licitin i es podrà tastar, conèixer els orígens i aprendre a fer còctels i més receptes amb la beguda. El cartell de la ruta ha estat dissenyat pel reconegut artista Jordi Català (el pare de la famosa mascota ‘TOI’ que van popularitzar els pastissets bollycao) i revela l’art d’elaboració i maridatge de l’aperitiu català.

Fer el vermut

Joan Manel Oller, director del Món Terrassa, ha fet una crida a la ciutadania a donar suport als restauradors, en aquesta època de crisi i de pandèmia. “El sector dels bars i restaurants és un dels que més ha patit les conseqüències de la Covid-19. Han estat molts mesos tancats i segur que no serà fàcil recuperar-se del sotrac, tot i que estic segur que els seus responsables faran el que calgui, i més. A veure si avancem cap a una normalitat de veritat i el sector es recupera. I penso que aquesta ruta pot ser un bon element de dinamització, una ajuda per a que la ciutadania redescobreixi bars i restaurants i s’hi pugui acostar. Des del Món Terrassa farem el que ens sigui possible per a que bars i restaurants tornin a la vida. Sense ells, res és el mateix. Sense ells, Terrassa no és Terrassa. I com a historiador que sóc, crec que pot ajudar altres èpoques de la nostra ciutat, potser llunyanes, o potser no tant, on Fer el vermut en els bars era un fet corrent”. “Qui perd els orígens perd identitat”. Una frase que sempre m’ha agradat. Tornem als orígens, a les tradicions que ens identifiquin en aquest petit territori de la Mediterrània”.

El director del mitjà ha recordat la ressenya de l’historiador Joaquim Verdaguer sobre la tradició de fer el vermut a Terrassa: “Aquesta beguda o altres com les carbòniques o soda acompanyades d’olives, escopinyes, feien la delícia d’un aperitiu abans de dinar. Als anys 50 es va encetar el ritual del “vermut” a l’aire lliure. El vermut un diumenge al migdia té alguna cosa de cerimònia laica. Les famílies i els amics sortint de missa i després de comprar el tortellet, feien l’aperitiu abans de dinar als diversos bars de la ciutat. El més popular a l’aire lliure era el del Passeig, servit pel bar Catalònia, que va instal·lar taules i paraigües al mig del passeig, la qual cosa li conferia l’aspecte d’una gran ciutat.

El vermut, protagonista d'una nova ruta gastronòmica a Terrassa
El vermut, protagonista d’una nova ruta gastronòmica a Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

El vermut, part de la nostra essència

Des del Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, Xavier Gómez, s’ha mostrat content de poder “tornar a gaudir de la gastronomia de Terrassa. Quina millora manera de fer-ho que amb la I Ruta del Vermut. Venim amb ganes de sumar i dinamitzar la ciutat i aquesta és una bona iniciativa”, ha dit. Al seu costat, el reprsentant de la Cambra de Comerç de Terrassa, Miquel Serracanta, ha manifestat que “aquesta acció pot ajudar al sector a recuperar-se. S’ha de fer amb seguretat però també cal donar a la ciutadania un petit moment de llibertat i gaudi”.

Per la seva part, el regidor de Turisme, Pep Forn, ha recordat que “el vermut forma part de la nostra essència com a ciutat”, tot fent un repàs de la connexió vinícola amb Terrassa. Des del govern afirmen “estar encantats en què en un moment amb una situació de crisi econòmica, sanitària i humanitària es pugui mantenir l’esperit de comunicació entre tots, un esperit necessari per poder superar aquesta situació actual. El sector i la ciutat de Terrassa està ben viva i per nosaltres l’aposta gastronòmica a Terrassa és molt important per atraure un turisme de qualitat”.

Sobre els Premis Vinari dels vermuts catalans

Els Premis Vinari dels vermuts catalans neixen el 2014 amb la inquietud de revaloritzar un producte tradicional del país com és el vermut, elaborat en diversos cellers catalans seguint diverses fórmules i estils. Organitzat pels portals Vadevi.cat i MónTerrassa, s’ha consolidat com a referencia de qualitat entre el sector i és un dels esdeveniments més esperats de l’any.

Jordi Català, pare de la mascota TOi, és l'autor del cartell de la ruta
Jordi Català, pare de la mascota TOi, és l’autor del cartell de la ruta | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa