MónTerrassa
Arrenquen els casals municipals d’hivern amb 470 infants i joves
  • CA
Casal d’hivern a l’esplai Guadalhorce | Esplai Guadalhorce

!--akiadsense-->

Un total de 470 infants i joves participaran en els casals municipals d’hivern organitzats per l’Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb vuit entitats de lleure de la ciutat. El dispositiu començarà el proper dilluns, 23 de desembre, i finalitzarà el 3 de gener, amb horari de 9 a 15 h. Les vuit entitats que faran els casals són les mateixes que l’any passat: Esplai Ca n’Aurell, Esplai Tremola de Vilardell, Centre de Lleure Tu Tries, Insoc Centre d’Esplai Guadalhorce, Esplai La Fàbrica de Can Tusell, Esplai Can Palet, Grup de Colònies de Ca n’Anglada i Centre d’Esplai de Can Parellada.

Els casals s’adrecen a infants i adolescents d’entre 3 i 17 anys. La major part dels i les participants (al voltant de 375) són infants i adolescents en situació de vulnerabilitat, que hi arriben derivats pels serveis socials municipals, i que ja disposen de beques durant l’any escolar. D’aquesta manera tenen també garantida la cobertura de les seves necessitats bàsiques durant el període de vacances d’hivern. La gran majoria gaudiran de beques que cobreixen el 100% del cost dels casals, que a banda de l’aportació lúdica i educativa, també inclouen l’esmorzar i el dinar.

La resta de places (90), s’ofereixen a la resta de la ciutadania com a recurs normalitzat que permeti conciliar la vida familiar i laboral en període de vacances escolars. Aquestes places no estan subvencionades i el seu nombre i preu depenen de cada entitat organitzadora. Amb tot, s’ofereixen a preus econòmics perquè es tracta d’una activitat sense ànim de lucre.

Els casals d’hivern compleixen una funció similar als casals del mes d’agost, constituint una acció socioeducativa integral a càrrec de professionals del lleure infantil, socialment inclusiva i que cobreix un ampli ventall de necessitats d’infants i joves, més enllà de l’alimentació bàsica. L’Ajuntament de Terrassa va posar en marxa els casals d’hivern l’any 2013 i, des d’aleshores, ha anat implementant millores amb l’objectiu de consolidar el projecte. Enguany, l’Ajuntament hi ha invertit 79.906 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa