MónTerrassa
Argimon diu que ja s’ha detectat la variant òmicron en aigües residuals

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha donat per fet aquest dimarts al Parlament que la nova variant de la covid-19 detectada a Sud-àfrica, l’òmicron, arribarà a Catalunya, i ha revelat que ja se n’ha detectat en aigües residuals. Això abans no se sàpiga si els dos pacients en estudi estan infectats amb aquesta variant. Els resultats de les proves es coneixeran divendres. Argimon ha reiterat que la nova variant de la covid-19 és un element de preocupació i ha admès que “probablement s’acabarà imposant”, tal com ja va passar amb la variant delta, que en uns mesos va ocupar tot l’espai del virus al país.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) lamenta les restriccions als viatges als països del sud de l’Àfrica per la variant òmicron. En les seves recomanacions per als viatges, l’OMS apunta que les prohibicions generals als viatges no eviten l’expansió i poden desincentivar la notificació i anàlisi de contagis. “Els països han de continuar tenint nua estratègia basada en les evidències per implementar mesures de viatges”, diu el document de l’OMS, que apunta que s’espera que la variant òmicron es detecti cada cop en més països. Entre les mesures que proposa l’OMS per evitar l’expansió del virus amb els viatges hi ha les proves abans de viatjar o la imposició de quarantenes.D’altra banda, l’OMS desaconsella viatjar actualment a persones que no es troben bé o majors de 60 anys i demana que se segueixin aplicant mesures com l’ús de mascareta o la distància física en els viatges.

La Comunitat de Madrid ha confirmat la detecció d’un segon cas de contagi amb la variant òmicron de covid a Madrid. Segons fonts de la Comunitat, es tracta d’una dona de 61 anys que va arribar a Barajas aquest dilluns a la nit procedent de Sud-Àfrica via Àmsterdam. Estava vacunada amb dues dosis d’AstraZeneca, és asimptomàtica i es troba aïllada amb seguiment. El primer cas es va detectar el diumenge. Era un home de 51 anys també vacunat amb dues dosis de Pfizer que presentava símptomes lleus i que es troba aïllat amb seguiment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa