MónTerrassa
Aragonès i Homrani lliuren a Terrassa els Premis Civisme 2019
  • CA
Aragonès i Homrani lliuren a Terrassa els Premis Civisme 2019
Aragonès i Homrani lliuren a Terrassa els Premis Civisme 2019 | mNACTEC

!--akiadsense-->

El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda del Govern, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han lliurat aquest dimecres els Premis Civisme 2019. L’acte ha comptat també amb la presència de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat convoca aquests guardons amb l’objectiu d’estimular reflexions sobre el civisme i actuacions de millora en l’entorn. En el decurs de l’acte, que s’ha celebrat al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, s’han entregat el 37è Premi Serra i Moret, el 33è Premi Jaume Ciurana, el 24è Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació, el 3r Premi Civisme a la Innovació i el 3r Premi Civisme a la Ciutadania i Virtut Civil.

A banda, aquest any s’ha incorporat un nou premi, Civisme a l’Esport, per reconèixer persones o organitzacions d’aquest àmbit que destaquin per una conducta cívica exemplar o per una trajectòria en aquest sentit. El jurat d’aquesta modalitat ha estat format, entre d’altres, pel futbolista Xavi Hernández o per la corredora de muntanya Núria Picas.

Pel que fa al 37è premi Serra i Moret s’ha atorgat en la modalitat de treball pedagògic a ‘Aproximació al gènere a través de la influència d’Instagram en els adolescents’, de Maria Sosa. El 33è premi Jaume Ciurana, que distingeix grups de joves que hagin fet una acció cívica meritòria, voluntària i gratuïta en algun indret de Catalunya, ha reconegut el projecte de La nostra Escola Comarcal ‘Run4Walmara’ i ha establert dues mencions honorífiques, a l’Associació Educativa Ítaca pel projecte ‘Inserjove’ i a l’Associació Esclat per la tasca en favor de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitats.

El premi de Civisme als Mitjans de Comunicació ha estat per al reportatge televisiu ‘Peixos d’aigua dolça (en aigua salada)’, de la Federació Catalana d’Autisme, emès al programa ‘Sense Ficció’ de TV3; per al projecte educatiu de l’escola La Comarcal ‘La Nostra Ràdio’, i per a ‘La Mira Magazín’.

El premi de Civisme a la Ciutadania i Virtut Civil s’ha donat ex aequo a l’associació Irídia pel servei d’atenció i denúncia davant casos de violència institucional i per a la Fundació Horta Sud del País Valencià. També s’ha concedit una menció honorífica a la trajectòria de la Fundació Catalana Síndrome de Down.

Finalment, pel que fa al primer Premi Civisme a l’Esport, Salesians Sant Jordi ha rebut el guardó per ‘Futvalors’, un projecte esportiu desenvolupat en un entorn “d’especial complexitat social”, segons s’indica des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. El jurat ha atorgat un accèssit a la Fundació Isidre Esteve per la seva contribució a la inclusió de persones en situació de vulnerabilitat utilitzant l’esport com a motor de transmissió de valors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa