MónTerrassa
Aquest és l’escut del nou bisbe de Terrassa Salvador Cristau
  • CA

Aquest dissabte 5 de febrer, a la Catedral del Sant Esperit, pren possessió i inicia el seu ministeri el nou bisbe de Terrassa, Salvador Cristau. Serà una acte solemne amb 500 persones a la basílica de la plaça Vella. Abans de prendre possessió, professarà la fe i jurarà el càrrec davant del Col·legi de Consultors. Començarà presidint la celebració
Bernardito C.Auza, Arquebisbe titular de Suàcia i Nunci Apostòlic a Espanya i Andorra, juntament amb els Cardenals, Arquebisbes i Bisbes presents. Un notable nombre de preveres concelebrarà l’eucaristia, que comptarà amb el servei diaconal. Salvador Cristau Coll va néixer a la ciutat de Barcelona el dia 15 d’abril de 1950. i arriba a bisbe amb 71 anys i a punt de fer els 72. L’escut, per manca de temps, encara no llueix a la catedral, però sí que ja ho farà a partir de la setmana vinent.

Quin és el seu escut?

L’escut episcopal de Salvador Cristau Coll conté en la part superior, de banda a banda, la representació del Sant Esperit de Déu, fent al·lusió al titular de la S. E. Catedral Basílica del Sant Esperit de Terrassa, i de la parròquia del mateix nom que s’acull a la Catedral i on ell va ser rector entre els anys 2004 i 2006, a l’inici de la vida de la nova diòcesi erigida pel papa Sant Joan Pau II l’any 2004.

A la part inferior es distingeix l’estrella que fa referència a la Mare de Déu per simbolitzar la seva devoció mariana i a la vegada el patronatge i protecció de Maria sobre la diòcesi de Terrassa. I a l’altra banda la imatge d’un anyell, representació de Jesucrist, l’Anyell de Déu que esborra el pecat del món.

Finalment el lema episcopal del bisbe és Scio enim cui credidi que traduït vol dir “sé de qui m’he refiat”, unes paraules que l’apòstol Sant Pau adreça al seu deixeble Timoteu (2 Tim 1,12), tot indicant l’actitud amb la qual exerceix el seu servei com a pastor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa