MónTerrassa
Una app web permet visualitzar els efectes dels incendis forestals a Catalunya
  • CA
App web amb tots els incendis que s’han produït arreu del país | Foc al bosc

!--akiadsense-->

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha posat en marxa una nova aplicació web, anomenada Foc al bosc, que permet visualitzar la distribució i abast territorial de tots els incendis de Catalunya entre 1986 i 2017.

L’eina permet buscar l’incendi en un llistat, on es mostra la data, el nom del municipi afectat i la superfície cremada. Es poden visualitzar tots els focs del període 1986-2017 o bé filtrar només per un any concret. També es pot fer clic en un incendi específic a partir de la imatge en el mapa. En aquest cas, podem apropar-nos per veure exactament quins van ser els terrenys afectats.

Accedir a l’aplicació web Foc al bosc

Incendi que es va produir a Terrassa el 1986 | Foc al bosc

!--akiadsense-->

A més, l’aplicació incorpora una altra possibilitat, només per als incendis ocorreguts des del 2004. En aquest cas, en fer clic sobre el mapa la pantalla es divideix en dos: a l’esquerra es mostra l’estat del terrenys abans del foc i a la dreta, a posteriori. L’interessat pot anar passant anys cap endavant per comprovar el ritme de recuperació de la massa forestal.

Les dades d’origen per a aquesta aplicació són els de la base cartogràfica d’incendis forestals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que es troben al portal de dades obertes de la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa