MónTerrassa
Una aplicació mòbil sobre les fonts de Terrassa, finalista al concurs Wapps
  • CA

Una aplicació per a mòbils sobre les fonts de Terrassa creada per dos alumnes de l’Institut Nicolau Copèrnic ha estat escollida com a finalista al concurs de creació de llocs webs i apps en català Wapps.cat. L’objectiu del concurs, adreçat a alumnes​ de 5è i 6è de primària,​ ESO, batxillerat i cicles ​formatius, és fomentar el coneixement de les TIC, la creativitat dels participants i la normalització del català en l’entorn digital​. Els dos estudiants de CFGS del Nicolau Copèrnic i creadors de l’app, Roger Puig i Xavi Carné, coneixeran si han guanyat el premi a la gala final del concurs el proper dilluns 16 de maig.

L’aplicació Fonts Terrassa mostra totes les fonts de Terrassa d’una manera ràpida i senzilla. L’objectiu de l’app és informar als ciutadans sobre la localització, el nom i les característiques de les fonts d’aigua de la nostra ciutat.

En obrir l’aplicació mòbil es mostra un mapa on es veuen representats tots els sortidors del municipi, així com quin queda més a prop des de l’ubicació de l’usuari i de quina categoria son: fonts per beure, fonts per beure singulars, fonts ornamentals, fonts per gossos, o fonts naturals. Cada font està representada amb la icona d’una gota, que serà d’un color diferent segons el tipus de font.

Aplicació de Fonts Terrassa | Fonts Terrassa

Valorar el gust, l’olor i transparència de la font

Apretant a cada gota, es mostren els detalls i diferents dades de la font en qüestió, com el gust de l’aigua, la seva olor, o la seva transparència. L’usuari pot valorar aquests tres paràmetres en una puntuació de l’1 al 5 que posteriorment s’afegirà a la valoració mitjana de la font de tots els usuaris. A part del mapa, les fonts també es poden visualitzar en format de llista, i es poden filtrar i ordenar.

Entrega dels premis Wapps.cat

L’entrega dels premis del concurs es durà a terme el dilluns 16 de maig a l’auditori del CosmoCaixa de Barcelona. La gala és la jornada final on els alumnes finalistes presenten els seus projectes al jurat del concurs, un moment lúdic i festiu tant dels membres del jurat, els alumnes i els professors finalistes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa