MónTerrassa
Aparadors de botigues de roba van aparèixer amb dones despullades
  • CA

Acció a Terrassa d’Arran i CUP contra la cosificació de la dona i l’operació ‘bikini’, “tot enganxant siluetes de cossos no normatius a botigues de ‘moda'”. Les formacions van ‘tunejat’ els aparadors de botigues de roba. Alguns establiments de Terrassa es van despertar amb missatges feministes als vidres dels seus aparadors -“L’operació bikini us la passem per la xona”-. Concretament, “amb siluetes de cossos no normatius de diverses dones nues. I és que aquestes franquícies de roba, com el sector de la moda en general i l’establishment mediàtic i comercial, fomenten uns cànons estètics que acaben imposant a la societat. Es tracta d’uns estàndards de bellesa que cosifiquen la dona i la redueixen al complement perfecte de la temporada”.

Per això, activistes d’Arran i CUP van “tunejat” els aparadors d’aquestes botigues de roba a Terrassa, “amb l’objectiu de visibilitzar a la ciutadania la pressió estètica que exerceixen”, afirmen.

Segons una portaveu de l’Esquerra Independentista, “ja n’estem fartes que el nostre cos i imatge s’utilitzi com objecte que ha de ser exposat o explotat”. I afegeix: “I és que no venim a fer maco, a alegrar-li la vista a algú o a lluir de la mà d’algú. Hem vingut per ser, viure i sentir com vulguem, quan vulguem i on vulguem”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa