MónTerrassa
Un any i mig de presó per la cuidadora que va vexar una àvia
  • CA

L’auxiliar d’infermeria terrassenca que va maltractar i humiliar a una àvia de 91 anys a la residència Mossèn Homs ha acceptat un any i mig de presó. L’ex-cuidadora accepta ser condemnada per un delicte contra la integritat moral i un altre de descobriment de secrets, segons avança el Diari Ara. Els fets van succeir a l’agost del 2020. Una companya menor d’edat de l’acusada va gravar amb el mòbil com cridaven i es burlaven de l’àvia, ho va penjar a les seves xarxes socials i el vídeo es va fer viral.

El jutge va enviar a judici l’auxiliar d’infermeria aquest mes de febrer per haver humiliat a la víctima, una conducta que la Fiscalia considera “execrable”. Ara, l’acusada ha pactat un acord amb la Fiscalia i l’acusació particular -que exerceixen les filles de la víctima- on accepta la condemna d’un any i mig, apart de pagar una multa de 1.620 euros. El diari exposa que el pacte és fruit d’un procés de mediació durant el qual la treballadora va indemnitzar l’àvia amb 3.000 euros pels danys morals.

Les acusacions demanaven fins a cinc anys de presó per a les dues auxiliars, però la pena s’ha rebaixat degut el pacte de conformitat i tenint en compte la indemnització a la víctima. L’escrit de conformitat sosté que que les dues noies es van posar d’acord per “humiliar” la víctima i “menyscabar la seva dignitat”.

L’auxiliar que va gravar el vídeo també va ser derivada a un procés de mediació a la jurisdicció de menors, ja que quan van succeir els fets encara no havia complert els 18 anys, però no se li ha imposat cap mesura penal.

“Vieja cascarrabias”

El vídeo, que va circular per totes les xarxes socials, mostra les dues joves rient-se i burlant-se d’una àvia de la residència (que pateix deteriorament cognitiu moderat-greu i dependència severa) mentre li donaven la medicació. “Que comas, venga. Abre la puta boca ya, hombre, vieja carcarrabias“, diu la jove auxiliar d’infermeria mentre li crida que es prengui la pastilla. “Pues no te la tomes, si te duelen los pies la cabeza te vas a joder, hombre ya la puta pastilla“, afegeix mentre riu la companya que grava el vídeo. Després que el vídeo es fes públic, la direcció de la residència va acomiadar les dues treballadores i els va obrir un expedient disciplinari. La menor d’edat va fer un vídeo demanant disculpes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Felip a abril 05, 2022 | 15:12
    Felip abril 05, 2022 | 15:12
    I com que no té antecedents, zero presó. A veure com acaba la cosa.
  2. Icona del comentari de: Tano a abril 05, 2022 | 17:34
    Tano abril 05, 2022 | 17:34
    Aquesta tipa no es mereix treballar mai més en una feina com aquesta. La pena que li han aplicat, és per pixar-se de riure. Quina Justícia hi ha en aquest collons de país. Vergonya ajena.
  3. Icona del comentari de: Cesc a abril 06, 2022 | 22:47
    Cesc abril 06, 2022 | 22:47
    Aquí dos comentariets, i en el tema del paio que ruixa dos polis amb un extintor, com una vintena. Està clar quins són els valors d'avui dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa