MónTerrassa
Anna Taratiel fa un mural a Terrassa per agrair el voluntariat durant la Covid
  • CA
Anna Taratiel és l'autora del mural dedicat al voluntariat
Anna Taratiel és l’autora del mural dedicat al voluntariat | Rafel Casanova – BCF

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa ha encarregat un mural a l’artista Anna Taratiel per agrair la tasca del voluntariat a la ciutat en un any especialment dur per a tota la societat a causa de la Covid-19. Precisament, per la situació d’emergència sanitària, enguany no s’ha pogut celebrar l’acte anual de reconeixement al voluntariat, que estava programat pel mes de maig.

El projecte ha comptat amb la implicació directa de la Taula d’Entitats del Voluntariat, que va debatre i validar la iniciativa de l’Ajuntament i que posteriorment va contribuir a la creació de l’obra, a través d’un procés participatiu dinamitzat per la mateixa artista. A partir d’una proposta per crear un mural basat en paraules, les entitats van elaborar un llistat de 22 valors que l’autora havia de reflectir al mural. Els valors escollits per les entitats han estat els següents: inclusió, cooperació, dignitat, solidaritat, humanitat, participació, empatia, diversitat, respecte, generositat, compartir, dedicació, compromís, entrega, amor, constància, llibertat, amistat, identitat, humilitat, cohesió i valentia.

Aquest dissabte, Dia Internacional del Voluntariat, la regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, ha visitat l’obra situada sota el pont del Cementiri Vell al parc de Vallparadís, juntament amb l’autora del mural i representants de la Taula d’Entitats del Voluntariat. Per la regidora, el paper del voluntariat, i especialment del voluntariat jove, en la gestió col·lectiva de la pandèmia ha estat clau, “les entitats i les persones voluntàries han mostrat la seva flexibilitat per superar les dificultats, la seva adaptació a la situació, la seva resiliència i la seva capacitat per donar resposta i estar a prop de les persones més vulnerables de la societat, aquelles en què ha impactat amb més cruesa la crisi i han viscut els pitjors efectes. Han jugat, i juguen, un paper cabdal, i mereixen tot el reconeixement de l’Ajuntament i del conjunt de la societat”. La bossa de voluntariat que va posar en marxa l’Ajuntament el mes de març es va omplir de voluntaris en poques setmanes, fins a arribar a 483 persones.

El mural es troba al Parc de Vallparadís
El mural es troba sota el pont del Cementiri Vell al Parc de Vallparadís | Rafel Casanova – BCF
Taratiel fent el mural aquest dissabte
Taratiel fent el mural aquest dissabte | Rafel Casanova – BCF

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa