L’ANC de Terrassa ha anunciat aquest divendres una nova acció que es durà a terme a partir de dilluns.

Es tracta dels dejunis encadenats o col·lectius, una iniciativa que ja s’ha començat a Cornellà o a Montserrat i que ara arriba a la nostra ciutat com a mostra de suport als presos polítics que han començat la vaga de fam. La campanya es mantindrà fins que els presos deixin la vaga o fins al dia 21 de desembre, moment en què es prepara una gran acció des de Barcelona amb motiu del Consell de Ministres previst a la capital catalana, com ha matisat Jordi Roset, secretari nacional comarcal de l’ANC.

“És una acció que aposta per la lluita no violenta amb què volem interpel·lar al govern i als jutges”, ha remarcat Calala Puig, que ha explicat que el dejuni podrà tenir una durada de 48 hores a fins a 7 dies seguits, no més. Les persones majors de 65 anys que vulguin participar-hi tindran l’opció de fer un dejuni de 24 hores o bé apuntar-se com a voluntàries, és a dir, persones que acompanyaran i ajudaran els inscrits a la vaga de fam. També es donarà permís a les persones que estiguin treballant perquè puguin marxar durant el seu horari laboral. Hi haurà assistència mèdica durant tot el període en què es faci la cadena de dejunis, que consistirà en revisions periòdiques dels signes vitals i de control del sucre per part dels participants, que només podran ingerir aigua o aigua amb sal.

El tret de sortida es farà el dilluns a les 19.30h al Raval de Montserrat amb un ritual d’inici on les persones inscrites veuran un got d’aigua. Un cop fets els Cants per la Llibertat se’ls acompanyarà a la seu de l’ANC on podran descansar i estar acompanyats. El local s’habilitarà amb tres o quatre llits, hi haurà un espai pels voluntaris i un altre espai reservat per les activitats i tallers. Des de l’ANC no descarten buscar un local alternatiu si hi ha més persones apuntades al mateix temps de les que poden acollir.

“Més enllà del suport puntual a la vaga de fam dels presos que pot suposar aquesta iniciativa, també volem fer un pas més i demostrar un compromís per alliberar-los i per aconseguir la República”, ha subratllat Mario Soria, “estem parlant de drets humans i socials”. Així mateix, des de l’ANC han manifestat que les accions fins al dia del judici “aniran in crescendo, sempre de caràcter no violent però si d’accions al carrer”.

Per participar com a dejunant notifiqueu a dejuni.terrassa@gmail.com indicant inici i final del teu dejuni, nom, telèfon i les dates.

Per participar com a voluntari: notifiqueu a voluntarisdejuni.terrassa@gmail.com indicant matí, tarda o nit i dies en què us va bé fer de voluntari.

Nou comentari