MónTerrassa
L’Ana, el nadó que va tornar a néixer després de vuit dies de vida
  • CA

Fa vuit dies que ha nascut, però l’Ana ja ha viscut l’ensurt més gran de la seva vida. Aquest diumenge, a casa seva de Terrassa, va patir una parada respiratòria que casi li provoca la mort, però gràcies a l’ajuda inesperada d’un agent dels Mossos d’Esquadra infermer, el nadó nounat ha tornat a néixer. Segons informa El País, l’Ana ja es troba en bon estat després d’estar dos dies en observació a l’hospital.

Els fets van passar la nit del diumenge 3 d’abril. L’Ana va orinar-se a sobre mentre sopava tranquil·lament, i els seus pares, Cristian i Nerea, van decidir banyar-la. Al treure-la de l’aigua, el nadó estava molt relaxat, casi adormit, i la seva pell canviava de color, tal i com plasma el diari. Amb tan sols tres minuts, va passar d’estar blanca a posar-se d’un color morat. Els pares, molt espantats i nerviosos, van trucar al 112 i a un taxi per portar-la amb urgència a un centre hospitalari. Amb el que portaven posat d’estar per casa, van baixar al portal del seu edifici a esperar el taxi o l’ambulància. Passaven alguns minuts, ningú no arribava, i la seva filla necessitava atenció mèdica immediatament.

Just en aquell moment, van veure unes llums blaves d’un cotxe de Mossos d’Esquadra que s’acostaven. Es tractava d’un cotxe que patrullava per la ciutat, i per casualitat, passava pel seu carrer. Més casualitat encara, el cotxe el conduïa Sergi Flores, un agent de Mossos d’Esquadra però també infermer, amb una experiència de 10 anys a la Unitat de Cures Intensives de Nounats a la clínica Corachan.

Sergi Flores, l’agent dels Mossos d’Esquadra que va salvar la vida de l’Ana | Cristóbal Castro

En observar l’escena, el cotxe es va parar al seu portal. Només escoltar les paraules de l’agent “sóc infermer”, el pare li va donar el nadó, que no respirava. Segons detalla El País, Flores va posar dos dits sobre l’estèrnum i li va donar cops suaus a l’esquena. Després d’escassos segons que van semblar una eternitat, l’Ana va recuperar el color i va començar a plorar. Tornava a respirar.

L’Ana ha estat dos dies ingressada en observació en un centre hospitalari. Segons expliquen els pares, els metges creuen que es pot tractar “d’un tall de digestió, una mort súbdita, o un canvi de temperatura“. La filla de Cristian i Nerea va rebre l’alta el dimarts, i només sortir de l’hospital, es van dirigir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Terrassa per agraïr a Flores haver salvat la vida del nadó. “Va ser un miracle“, afirma la mare mentre la seva filla mama.

Cristian i Nerea, pares de l’Ana | Cristóbal Castro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa