MónTerrassa
Ana Fernández presenta la crònica dels 175 anys de Mina Aigües de Terrassa
  • CA
Acte de presentació del llibre sobre Mina escrit per Ana Fernández | Mina

!--akiadsense-->

Aquest dimecres, a la Nova Jazz de Terrassa Mina va presentar el llibre Mina, Aigües de Terrassa. Una crònica de 175 anys. Van protagonitzar l’acte l’autora del llibre, la historiadora Ana Fernández, el president de Mina, Marià Galí, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, qui va prologar l’obra i cloure la celebració. Aquesta va congregar un centenar de persones, entre elles el tinent d’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, el regidor de Cultura de Terrassa, Jordi Flores, el regidor d’Esports Daniel Nart i l’alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona.

El llibre, presentat en el marc dels actes organitzats per commemorar el 175è aniversari de Mina, fa un repàs dels esdeveniments més representatius de la seva història, i constata el seu paper en el desenvolupament de la ciutat, a nivell social, econòmic i industrial. Els capítols han quedat determinats pels esdeveniments més importants de la història de Mina: els viscuts per la mateixa empresa, com ara grans fites i canvis organitzatius; i els viscuts en el territori, com el desenvolupament industrial i els canvis polítics.

Segons l’autora, “Mina ha estat uns dels elements imprescindibles a l’hora d’entendre el terrassenquisme”, especialment si tenim en compte el seu doble caràcter públic i privat. I és que Mina “va néixer donant una oportunitat a la indústria i es va fer gran servint a tota la ciutat”. Al llibre, Ana Fernández també posa èmfasi en dos factors primordials: “La contribució social i cultural de Mina a través de la seva Fundació i l’esforç per modernitzar-se”, una constant a través dels anys. Tot plegat “mostra la imatge de servei projectada per l’empresa i de quina manera ha arribat en cada moment a la ciutadania“.

El president de Mina, Marià Galí, va afirmar que “la història de Mina s’escriu permanentment, en el seu dia a dia, mitjançant la tasca regular i constant en pro del servei d’aigües de Terrassa i d’altres poblacions veïnes”. També va valorar l’esforç i encert de l’autora per recopilar i documentar tota la informació apareguda a la premsa local, amb la qual s’ha aconseguit contextualitzar els episodis més significatius de Mina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa