MónTerrassa
L’amfiteatre del Parc de Sant Jordi de Terrassa tindrà una segona vida

L’amfiteatre del Parc de Sant Jordi de Terrassa tindrà una segona vida. Ara, i des de fa anys, hi ha una instal·lació abandonada, amagada, fins i tot desconeguda, a la part menys accessible del pulmó verd, al costat de les pistes de petanca, al sud de la zona enjardinada. Temps enrere, va ser escenari de grans concerts i activitats en desús. L’Ajuntament ha decidit que és el moment de recuperar-lo i de posar-lo al servei de la ciutadania, i afegir així un valor més a l’icònic Parc de Sant Jordi, una de les estrelles del patrimoni terrassenc, amb la Masia Freixa com a joia de la corona. El nou recinte tindrà capacitat per a 150 espectadors i s’adaptarà per accollir persones amb mobilitat reduïda.

El Consistori ha posat en marxa el procés de licitació de les obres de rehabilitació. El projecte, que costarà gairebé 100.000 euros (96.606 amb IVA inclòs) pretén aturar el deteriorament, millorar-lo i adequar-lo per acollir espectacles a l’aire lliure de caràcter cultural i recreatiu i de petit format, per la qual cosa està especialment indicat. Les obres no es perllongaran més de tres mesos.

Un munt d’obres a l’amfiteatre per adaptar-lo a les necessitats actuals

Les actuacions principals previstes són: intervenció superficial de les grades i del paviment de l’escenari, incloent-hi el sanejat i retirada de vegetació, la reparació d’esquerdes existents així com la seva impermeabilització i pintura, la reparació puntual de les baranes exteriors, per tal de garantir la seguretat contra les caigudes, l’adequació de les zones de paviments exteriors que siguin necessàries i l’actualització de les instal·lacions elèctriques per permetre la il·luminació correcta de les grades i de l’escenari.

A més a més, es contempla reformar els espais interiors dels vestidors existents a sota de l’escenari, sanejant els paraments, renovant els revestiments i portes i adequant les instal·lacions, fent els espais més higiènics i adaptats a l’ús que es destina. L’espai destinat a grades és de 465 metres quadrats i l’escenari n’ocupa uns 168. Sota es troba una zona de 50 on s’ubiquen uns vestidors i magatzems que seran d’ús exclusiu dels treballadors.

El projecte original es va redactar l’any 1969. El 1988 es van realitzar intervencions que van incloure l’adequació necessària per posar-lo en funcionament per la Festa Major.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Nuria a abril 04, 2023 | 08:35
    Nuria abril 04, 2023 | 08:35
    Per fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Portava anys desitjant-ho. Espero veure-hi molts concerts, i la meva filla molt teatre i cinema a la fresca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa