MónTerrassa
Més de 1.400 alumnes tindran plaça al Servei de Transport Escolar del Vallès
  • CA

Un total de 1.414 alumnes del Vallès Occidental compten amb una plaça al Servei de Transport Escolar aquest curs, segons dades del Consell Comercal del Vallès Occidental (CCVOC). El servei començarà dilluns, amb l’inici del curs escolar, excepte per l’alumnat de Castellar del Vallès, que comença les classes dimarts per la Festa Major del municipi.

La xifra d’alumnes que compten amb una plaça en aquest servei és similar a la xifra de l’any passat, que era de 1.439. Dels 1.414 alumnes d’enguany, 448 són alumnat d’escoles, 335 d’instituts i 631 d’escoles d’educació especial. Aquests alumnes formes part de 28 centres educatius: 7 escoles, 9 instituts i 12 escoles d’educació especial. El transport funciona a tota la comarca menys a Gallifa, on la majoria d’alumnes que s’han de moure fora del municipi estan escolaritzats a centres del Vallès Oriental. Així doncs, els centres educatius de destí es troben als municipis de Cerdanyola, Castellbisbal, Rubí, Sant Cugat, Sant Quirze, Vacarisses, Viladecavalls, Terrassa, Castellar del Vallès, Santa Perpètua i Sabadell.

Imatge del carnet de transport escolar | CCVOC

El curs començarà amb 96 rutes de transport escolar, una més que el curs escolar anterior. D’aquestes 96, 29 són adaptades per a persones amb mobilitat reduïda, inclosa la nova ruta d’enguany. A més a més, el 82% dels vehicles adscrits a la prestació del servei compten amb el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental, que atorga la Generalitat de Catalunya, amb el que es reconeixen els serveis i productes que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com obligatoris per la normativa vigent.

El servei de transport escolar en la modalitat obligatòria i gratuïta és adreçat a tots aquells alumnes que han d’escolaritzar-se fora del seu municipi de residència. Així mateix, el servei en modalitat no obligatòria i subjecte al pagament de preu públic s’adreça a determinat alumnat d’ensenyaments obligatoris que s’ha de desplaçar a centres docents del mateix municipi, però que es troben lluny del seu lloc de residència.

Podeu consultar més informació sobre el Servei de Transport Escolar de la comarca en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa