MónTerrassa
Els alumnes de primària i secundària ja poden anar sense mascareta

L’ús de mascareta ha deixat de ser obligatori per als alumnes de primària i secundària de Terrassa i de totes les escoles de Catalunya, a partir d’aquest dimarts 19 d’abril. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ja ha publicat la resolució que així ho estableix. Així doncs, la retirada de la mascareta en interiors s’avança un dia per aquests dos cicles d’educació. La publicació no menciona els alumnes de l’educació postobligatòria ni el personal que treballa als centres.

L’eliminació de l’obligatorietat de la mascareta en interiors -a excepció de mantenir-la posada en alguns espais com les residències d’avis, els hospitals i el transport públic- entrarà en vigor a tot l’Estat dimecres. Salut defensa que la seva retirada comporta un benefici en el benestar, “que supera el risc de transmissió”.

La resolució publicada al DOGC està signada pel conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i adapta el pla d’actuació per al curs 2021-2022, que establia l’ús obligatori de la mascareta a partir de sis anys. El text defensa que l’ús de la mascareta en aquest col·lectiu en els centres educatius ha estat una mesura de prevenció personal “eficaç” per reduir el risc de transmissió de la covid-19. Ara però, l’impacte clínic més baix de la variant òmicron i l’elevada cobertura vacunal permeten canviar el paradigma de maneig de la malaltia.

Salut valora també l’impacte que l’ús de la mascareta ha tingut en la població infantil pel que fa a l’aprenentatge i la interacció als centres, així com que l’efecte directe d’un increment de la transmissió associat a la retirada és “reduït” en termes de morbimortalitat.

Aquesta nova mesura arriba a les escoles de Terrassa just quan augmenta el risc de rebrot. Segons dades del Departament de Salut actualitzades a dia 11 d’abril de 2022, el risc de rebrot es troba a 235 punts, mentre que la setmana anterior es trobava a 165. A més, també ha augmentat el número de nous casos positius registrats: Aquesta darrera setmana se n’han detectat 237, mentre que l’anterior se’n van registrat 205.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa