MónTerrassa
Alumnes de l’IES Ègara netegen i construeixen caixes niu a la Serra dels Galliners
  • CA

Aquest mes de juny, Adenc ha finalitzat el servei comunitari ambiental amb els alumnes de 3r d’ESO de l’IES Ègara. Durant el curs 2020-21 s’han realitzat diferents sessions a l’institut per explicar el projecte “Fem més viva la Plana del Vallès: millorem el bosc”. Amb aquest projecte es vol fomentar actuacions per afavorir flora i fauna autòctona, reduir la presència de deixalles i difondre l’interès sobre els boscos del Vallès. Les actuacions s’han realitzat al bosc de la Serra de Galliners gràcies a l’esforç d’aquests estudiants i el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i de l’Ajuntament de Terrassa.

Durant el curs els alumnes han realitzat diferents tasques de conservació i de millora del bosc. S’han organitzat neteges, en les quals s’han retirat un munt de quilos de deixalles del bosc de Serra de Galliners. S’han organitzat jornades de ciència ciutadana perquè els alumnes coneguin la flora dels boscos mediterranis. A partir d’aplicacions com iNaturalist o PlantNet, s’ha fet una recerca de les diferents espècies de plantes i així aprendre a diferenciar i reconèixer la flora que es pot trobar al bosc de Serra de Galliners. Durant tot el servei comunitari s’ha parlat de la importància dels boscos com a refugi de diversitat d’espècies, totes elles imprescindibles pel bon funcionament de l’ecosistema. Més concretament amb els alumnes del IES Ègara s’ha treballat amb els ratpenats. Amb el suport del Grup d’Estudi de Ratpenats de l’ADENC (GERA) s’han construït caixes refugi de ratpenats i s’han instal·lat al bosc de Serra de Galliners per fomentar la presència d’aquests animals.

Finalment els alumnes han treballat en un projecte final per divulgar la feina feta durant el servei comunitari. El grup de 3r del IES Ègara ha fet un vídeo reportatge per conscienciar a l’alumnat de diferents cursos i també al professorat sobre la temàtica ambiental. L’ADENC ha valorat molt positivament aquesta experiència, ja que els joves han pogut acompanyar-los en les taques de conservació i millora dels boscos del Vallès.

Foto final del projecte amb el diploma entregat per l’ADENC a l’institut i al grup de joves implicats | Adenc
Construcció de caixes niu dels alumnes de l’IES Egara | Adenc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa