MónTerrassa
Alumnes d’Art i Disseny redissenyen l’accés al Parc Audiovisual
Foto de família dels alumnes, al Parc Audiovisual
Foto de família dels alumnes, al Parc Audiovisual | Parc Audiovisual

!--akiadsense-->

El vestíbul de l’Edifici Nord del Parc Audiovisual acull aquestes setmanes l’exposició de maquetes i resum de projectes presentats pels alumnes 2n any del Grau ‘Espais Interiors’ – Projectes i direcció d’obres de decoració’ de l’Escola Municipal Art i disseny de Terrassa. Aquesta mostra és el resultat de la crida que des del Parc Audiovisual es va fer per tal de demanar propostes per redissenyar l’entrada principal del Parc. Tenint en compte l’excel·lència dels centres formatius de la ciutat i el talent que en ells es concentra, es va optar per oferir a l’esmentada escola la possibilitat de presentar els projectes d’alumnes en curs.

Tot i que l’implementació del projecte guanyador està previst pels anys vinents, la gran acollida per part de professors i alumnes ha permès la conclusió d’aquesta primera part del projecte: consulta, realització i l’elecció del projecte guanyador. Els treballs dels alumnes seran material avaluable de curs, permetent així una doble funció dels projectes presentats (win-win). Un total de 10 alumnes, repartits en 5 grups de dos coordinats pels seus professors van participar oferint interessants propostes.

“La col·laboració entre l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa i el Parc Audiovisual de Catalunya ha resultat, una experiència pedagògica singular, i ens atrevim a dir, insòlita, i per tant molt satisfactòria. L’oportunitat de treballar amb un “client real” que ens planteja unes demandes “reals” sedueix a uns futurs professionals que incorporen mirades més exigents sobre els projectes que han de proposar. Un lloc i un programa concrets i específics suposen per l’alumnat el repte de donar respostes, a través del disseny, a aquelles demandes que l’interlocutor, el Parc, ha plantejat de manera clara i directa”, expressen els professors del Cicle de Grau Superior de Projectes i direcció d’obres de decoració, Salvador Ribas i Santi Ferrer-Vidal

“L’experiència ha servit igualment per apropar a l’estudiant i futur dissenyador/a a una institució de gran interès i creativitat, com és el Parc Audiovisual de Catalunya i les seves activitats, ja siguin el cinema o les produccions televisives, en les quals el disseny sempre ha d’aportar una part substancial del resultat final”. afirmen.

Com a reconeixement a la participació dels alumnes, els responsables del Parc van esbrinar una oportunitat molt interessant per oferir-los com a contrapartida: aprofitant els contactes amb al productora Gestmusic, un dels seus clients habitual, va poder comptar amb la col·laboració de l’arquitecte i escenògraf estrella de la companyia, en Domenico Prati. Durant la masterclass va compartir els seus coneixements d’interiorisme i arquitectura aplicats al sector audiovisual fent un repàs pels seus treballs d’escenografia de TV de programes molt reconeguts com ‘Gran Hermano’, ‘Tu cara me suena’, ‘Ahora caigo’ o ‘Operación Triunfo’, inclòs el disseny integral de l’Academia, ubicada al Parc Audiovisual.

La trobada al Parc Audiovisual va servir també per anunciar el anunciar el projecte guanyador i fer lliurament de premis i obsequis.

Nou comentari

Comparteix