MónTerrassa
Alerten que un confinament prolongat pot augmentar el risc de suïcidi

La Fundació Espanyola per a la Prevenció del Suïcidi i la Societat Espanyola de Suïcidologia han alertat aquest dimarts que un confinament prolongat pot augmentar el risc de suïcidi. La fundació denuncia que no s’estan tenint en compte les conseqüències que aquesta situació pot tenir en la salut mental de la població.

A l’Estat moren per suïcidi 3.600 persones cada any, el doble que per accidents de trànsit. Aquestes dues entitats remarquen que la reclusió forçosa pot fomentar quadres d’angoixa, estrès, depressió o conducta suïcida. També pot generar problemes interpersonals i comportar conductes violentes, majoritàriament cap a les dones i els menors. A això li sumen la crisi econòmica posterior i les seves conseqüències en els ingressos.

Les entitats recorden que hi ha estudis que situen que la crisi del 2008 van relacionar l’augment d’un 1% en la taxa d’atur amb un increment del 0,8% dels suïcidis. Andoni Anseán, president de les dues associacions, lamenta que el govern espanyol només està sent assessorat per experts en immunologia i salut pública, amb una visió “parcial i esbiaixada del problemad e salut provocat pel coronavirus, que va molt més enllà del control de la pandèmia”. Segons Anseán, el pitjor de la crisi no serà durant la pandèmia, sinó quan acabi. És per això que demana a les institucions que tinguin en compte els efectes a llarg termini de les decisions que prenen.

Nou comentari

Comparteix