MónTerrassa
Alerta per fortes ratxes de vent a Terrassa i comarca
  • CA

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de perill per vent a Terrassa i Vallès Occidental. L’alerta està activada per dilluns i dimarts, dies 16 i 17 de gener, i es preveu vent de component oest i nord que afectarà de manera general arreu de Catalunya, amb especial virulència a la meitat sud del país i zones de muntanya. Aquesta situació també podrà alterar l’estat de la mar a la costa. Preocupa especialment, les ratxes de vent que es poden registrar dimarts d’onze del matí a cinc de la tarda, amb possibles ràfegues que poden superar els 100 km/h. Caldrà estar expectants a com evoluciona aquest episodi en les darreres hores.

Aquest episodi de vent vindrà acompanyat d’altres inclemències meteorològiques. Meteocat alerta que dilluns la nevada al Pirineu es reactivarà, i amb el pas de les hores es farà més continuada i també afectarà zones del Prepirineu i d’altres punts del quadrant nord-oest. També es podran repetir algunes precipitacions al nord-est de Catalunya. La cota ja baixarà fins als 800 metres aproximadament, i puntualment podria caure fins als 600 o localment per sota a primera hora.

Dimarts seguirà nevant a totes les cotes del Pirineu i es podrien produir algunes precipitacions més locals a punts de la Depressió Central, del prelitoral i del Port, amb una cota de neu que es situaria entre 600 i 800 metres. Recordem que La Mola, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac se situa a una alçada de 1000 metres, per la qual cosa, com ja va avançar Món Terrassa, no es descarta que la puguem veure en els pròxims dies rebent la primer enfarinada de 2023.

Baixen les temperatures

I el vent del nord-oest comportarà un descens notable de les temperatures. Aquest episodi fred podrà allargar-se com a mínim fins dissabte 21 de gener, quan la temperatura ja començarà a recuperar-se fins assolir els valors propis per l’època de l’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa