MónTerrassa
Alcalde i bisbe s’emplacen a fer una Terrassa “més justa i plural”
  • CA

Aquest dimecres, 26 de gener, va tenir lloc una trobada entre l’alcalde Jordi Ballart i el nou bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, a l’Ajuntament de Terrassa. Ha estat la primera reunió oficial entre els responsables de les dues administracions, després que el Papa Francesc hagi nomenat Cristau com a substitut d’Ángel Saiz Meneses, actual arquebisbe de Sevilla. L’acte de possessió tindrà lloc el pròxim dissabte, dia 5 de febrer, a la catedral del Sant Esperit de Terrassa.

Ballart s’ha mostrat satisfet amb l’elecció d’una persona que “porta molts anys a la ciutat i la coneix bé” i considera que Cristau “continuarà servint Terrassa amb el mateix compromís i implicació” que ho havia fet fins ara, com a Bisbe Auxiliar i, anteriorment, com a rector. Des del Bisbat, recalquen que la trobada ha estat “cordial” i s’han tractat diferents temes que afecten la relació d’ambdues institucions i el servei a la societat. “Ens hem emplaçat a continuar col·laborant en fer una ciutat més justa i plural”, ha subratllat el batlle, per matisar i lloar “la tasca social que du a terme l’Església a la ciutat”. Ballart ha desitjat “sort i encerts” a Salvador Cristau en aquesta nova etapa que comença.

Salvador Cristau va néixer a la capital de Catalunya el 15 d’abril de 1950. Va ingressar a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona i va obtenir el grau de llicenciat l’any 1972. Va entrar en el Seminari Major de Toledo l’any 1976 i va rebre l’ordenació presbiteral a la catedral d’aquesta ciutat espanyola el 12 d’octubre de l’any 1980. L’any 2001 va ser nomenat Secretari General i Canceller de l’Arquebisbat de Barcelona i amb la creació l’any 2004 de la diòcesi de Terrassa, va quedar incardinat com a prevere. El dia 1 de setembre de 2004 va ser nomenat rector de la Parròquia del Sant Esperit i Catedral de Terrassa, i el 29 de setembre Vicari General. El 18 de maig de 2010 va ser designat bisbe titular d’Aliazira i Auxiliar de Terrassa.

ENTREVISTA:

Comentaris

  1. Icona del comentari de: M. Antònia Garell a gener 29, 2022 | 12:52
    M. Antònia Garell gener 29, 2022 | 12:52
    El senyor bisbe pot començar intentant netejar el nom de l'església, ara que s'han destapat els milers d'immatriculacions immorals. I ara que cada cop coneixem més i més casos d'abusos a criatures per part de capellans, saltant-ne als mitjans a diari. Se li gira una feinada de nassos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa