MónTerrassa
L’Alberg Vallparadís de Terrassa compleix un any amb 3.000 pernoctacions
  • CA

L’Alberg Vallparadís de Terrassa està de celebració. I és que compleix un any des que es va posar en funcionament. Un any on ha acollit un total de 700 persones usuàries, el que representa una mitjana de gairebé 60 persones al mes, i ha registrat un total de 3.045 pernoctacions. Tant l’Ajuntament de Terrassa com la UTE Alberg Vallparadís, empresa que gestiona el servei formada per Prodis i LaFACT, coincideixen a fer una valoració molt positiva d’aquests primers 12 mesos.

De les 3.045 pernoctacions registrades enguany, la més nombroses son de grups de joves participants en intercanvis educatius (un 25%) o esdeveniments esportius (un 20%). També destaquen les pernoctacions de grups de participants en programes de voluntariat europeu i internacional (el 13%), estades artístiques (un 6,5%), els pelegrins del camí de Sant Jaume (un 4%) i els esplais i grups escoltes (un 3,7%).

A més a més, aquest mes de novembre està apunt de tancar amb més de 130 persones allotjades, doblant així la mitjana de l’any, i amb reserves pels propers mesos de grups que han volgut repetir.

L’Alberg Vallparadís: Un espai per ciutadans, empreses i entitats

L’allotjament representa una bona part de l’activitat de l’alberg, però no l’única. La sala polivalent situada a la planta baixa és un espai obert a tota la ciutadania, empreses i entitats per organitzar actes i activitats. En aquest primer any, la sala ha acollit actes d’organitzacions polítiques, trobades d’entitats, tallers artístics, o assajos. A més, aquest curs escolar l’alberg ha posat en marxa dos itineraris històrics per Terrassa de la mà de guies turístics amb capacitats diverses, que s’ofereixen a les escoles de la ciutat els dimecres i divendres dins la Guia d’Activitats Educatives municipal, en col·laboració amb l’empresa local 3turons.

L’alberg Vallparadís ha acollit les visites d’entitats i institucions aquest matí per celebrar un any en funcionament | Ajuntament de Terrassa

Un alberg amb valors

L’Alberg Vallparadís està ubicat a l’edifici de l’Antic Ajuntament de Sant Pere, un edifici modernista del 1897 a tocar del parc de Vallparadís i la Seu d’Ègara, que també acull l’AV de l’Antic Poble de Sant Pere i l’Agrupament Escolta Torrent de les Bruixes. L’equipament, que forma part de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), compta amb 62 places distribuïdes en habitacions de 2 a 14 places, i ofereix dormir i esmorzar, mitja pensió o pensió complerta. L’alberg té la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle, renovada recentment, que palesa el seu compromís amb la sostenibilitat en tots els aspectes de la seva activitat.

L’Ajuntament de Terrassa, després de rehabilitar l’immoble en diferents fases fins el 2020, va adjudicar la gestió del nou servei d’alberg a una Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Prodis i la Factoria Social de Terrassa (LaFACT). El concurs públic especificava que el servei s’adjudicaria a una empresa o entitat social sense afany de lucre que abordi un objectiu social amb un model de negoci inclusiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa