MónTerrassa
L’Ajuntament fa un pas més per protegir els drets LGTBI+ a Terrassa

El Ple ordinari de novembre ha aprovat avui per unanimitat el nou Pla per a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere de Terrassa 2022-2025 (Pla DASIG 22-25), fent un pas més per protegir els drets LGTBI+ a la ciutat. El Pla esdevindrà, així, un nou pla sectorial substituint i actualitzant l’anterior pla d’accions del Pacte DASIG del 2014.

Les línies estratègiques del Pla que ha presentat l’Ajuntament en un comunicat són les següents: co-governança en les polítiques públiques per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere per tal de generar més participació i més implicació; diversitat afectiva, sexual i de gènere en la infància i l’adolescència que ha de permetre acompanyar i promoure la llibertat en la construcció del gènere; intersecció de la diversitat afectiva, sexual i de gènere amb la diversitat per origen, nacional, ètnic, cultural o religiós en les polítiques municipals; circuits de coordinació i d’atenció a la diversitat afectiva, sexual i de gènere i a l’LGTBI-fòbia a Terrassa.

La regidora del servei LGTBI+, Jennifer Ramírez, ha explicat que l’actualització del Pla “vol acabar amb les discriminacions que pateixen les persones LGTBI+ i, a la vegada, tenir la capacitat d’atendre les diferents realitats que afronten les persones LGTBI+”. Per Ramírez, aquest Pla és “un pas més endavant per consolidar Terrassa com a una ciutat referent de les polítiques LGTBI+ al país i per seguir creant polítiques que dibuixin un horitzó on tots els colors i matisos siguin possibles”.

El procés d’elaboració del Pla, que va començar el desembre del 2020, s’ha fet amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, amb el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la Universitat de Vic i en diàleg amb les entitats adherides a la Taula del Pacte DASIG i altres agents de la ciutat. Després d’una diagnosi i proposta d’accions, es van organitzar set grups de treball, amb un total de 81 persones de perfils molt diferents, per tal de debatre i validar la proposta. Durant el procés de validació de la diagnosi i el pla d’accions, es va utilitzar la plataforma Participa a Terrassa per facilitar l’accés i recollir esmenes durant el procés, obert també a les aportacions de la ciutadania en general.

L’antic Pacte DASIG ha executat el 97,9% del pla d’accions

“El Pacte DASIG ha estat un element vertebrador de les polítiques públiques locals per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere”, afirma l’Ajuntament. Aquest Pacte, aprovat el 18 de novembre del 2014 en el marc de la Taula del Pacte DASIG, agrupa tot d’agents de la ciutat sota tres compromisos: fomentar el respecte a la diversitat sexual i d’identitat de gènere; reaccionar davant d’actes d’homofòbia, lesbofòbia, transfòbia, interfòbia i bifòbia; i posar en marxa les actuacions que facilitin el dret a la llibertat i la igualtat, respectant la diversitat i garantint una activitat continuada en el temps. L’Ajuntament afirma que el Pacte DASIG s’ha executat en un 97,9% i ha disposat en el seu desenvolupament de la participació activa de més d’una desena d’agents de la ciutat, a més de l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa