L’Ajuntament de Terrassa ha obert una nova convocatòria de beques de mobilitat per a pràctiques i estudis a l’estranger de Formació Professional, adreçada a estudiants de cicles formatius de grau superior que hagin obtingut una beca Erasmus+, per tal de complementar la dotació econòmica d’aquesta beca europea. Les sol·licituds es poden presentar a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa, i et termini és fins el diumenge 17 d’octubre. De forma excepcional, les persones que no puguin fer la sol·licitud per internet, ho podran fer presencialment, amb cita prèvia.

Les beques Erasmus+ les atorga la Unió Europea per facilitar la mobilitat internacional de l’alumnat d’estudis universitaris i de Formació Professional, però la dotació econòmica per als cicles formatius de grau superior és sensiblement inferior a la dels cicles de grau mitjà. En aquest sentit, la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha declarat que “les beques municipals volen ajudar a compensar el greuge comparatiu que pateix l’alumnat de grau superior i ajudar a què aquests nois i noies puguin aprofitar la seva oportunitat d’estudiar a l’estranger”.

Pot optar a la beca municipal l’alumnat de cicles formatius de grau superior que estudiï en un centre formatiu de Terrassa i que hagi estat seleccionat pel centre educatiu en l’obtenció d’una beca Erasmus+ de mobilitat per als cursos 2019-2020 o 2020-2021. L’any passat, l’Ajuntament de Terrassa no va convocar aquestes beques perquè la situació sanitària dificultava molt la mobilitat internacional, encara que, finalment, algunes persones van poder fer intercanvis Erasmus+. Per aquest motiu, la convocatòria de beques d’enguany acceptarà també, de manera excepcional, sol·licituds de l’alumnat de cicles formatius de grau superior de la ciutat que gaudís d’una beca Erasmus+ després de juliol de 2019.

La convocatòria inclourà un màxim de 25 beques de 300€ cadascuna. Per a atorgar-les, es tindrà en compte l’expedient acadèmic i, en cas d’empat, la situació socioeconòmica de la persona sol·licitant.

Nou comentari