MónTerrassa
Ajuntament i Educació obren una etapa “plena de sintonia i objectius compartits”
L'alcalde Jordi Ballart amb el conseller Josep Bargalló
L’alcalde Jordi Ballart amb el conseller Josep Bargalló | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Aquest dilluns, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat el terreny on s’ubicarà el futur institut-escola Sala i Badrinas de Terrassa. La visita ha volgut ser la posada en escena d’un acord de col·laboració formal entre l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat. I és que Bargalló ha signat amb l’alcalde Jordi Ballart un protocol pel qual ambdues administracions es comprometen “a treballar plegades” en l’execució i les obres del nou centre escolar a la ciutat.

No és un acord qualsevol. És la primera vegada al país que Educació i Ajuntament prenen la “corresponsabilitat” de tirar endavant un equipament educatiu. Encara amb les condicions de retorn per concretar oficialment, el que sí que s’ha avançat és que serà el Consistori egarenc qui avançarà els diners (amb una partida pressupostària ja marcada pel 2020 de 300 mil euros) per tal de dur a terme el projecte constructiu i la posterior execució.

Però aquest protocol vol anar més enllà d’un projecte concret i aposta per canviar el model fins ara utilitzat. “Abans els ajuntaments anàvem a demanar i queixar-nos a la Generalitat; ara, nosaltres volem superar l’estadi de protesta i passar a l’etapa de corresponsabilitat, de treballar plegats per complir els diferents objectius”, ha remarcat Ballart. És doncs un protocol d’actuació en matèria educativa que “és un exemple de país”, i que implica no sols la construcció de nous centres, sinó també s’ampliaria a decidir conjuntament els nous instituts-escola, la lluita contra la segregació, la necessitat de convertir l’espai menjar en un temps educatiu, etc. “Volem avançar junts en totes aquestes polítiques educatives”, ha subratllat Bargalló.

Ballart s’ha mostrat satisfet per la visita de Bargalló i per “la nova etapa, plena sintonia i objectius compartits” que enceta l’Ajuntament amb Educació. Per la seva part, el conseller considera que “Terrassa és un lloc excepcional en matèria educativa, per exemple, amb la gran oferta de llars d’infants gestionades tant per la Generalitat com per l’Ajuntament. No seria lògic que cada administració tingués una manera de gestionar diferent”, i ha apuntat que “de l’etapa dels 0 als 20 anys, el Govern no pot planificar res sense tenir en compte l’Ajuntament. I per això la nostra voluntat és treballar conjuntament, des de l’etapa obligatòria a la post-obligatòria, tant en la planificació com en l’execució”.

Nou comentari

Comparteix