MónTerrassa
L’Ajuntament assumeix la propietat de 380.000 m2 de sòl a Mossèn Homs
  • CA

L’Obra de la Visitació de la Nostra Senyora, Societat de Vida Apostòlica, ha donat a l’Ajuntament de Terrassa prop de 380.000 m2 de sòl agrícola i forestal a la zona de Mossèn Homs, a l’Anella Verda. La darrera Junta de Govern, celebrada divendres, va aprovar el conveni patrimonial relatiu a la donació i a l’establiment de les condicions per a la donació d’altres porcions de terreny a altres entitats.

Amb aquest nou conveni, l’Ajuntament passa d’una situació de gestió i dret de l’ús a una altra de propietat del sòl agrícola i forestal d’aquesta superfície.

L’acord contempla que l’Obra de la Visitació fa donació a l’Ajuntament de la peça de terreny on se situa la Masia (Escola d’Hostaleria), l’ermita de Sant Joan, l’antena de ràdio, el viver municipal, la depuradora d’aigües residuals, l’escola El Pi, la parcel·la ocupada antigament pel club de columbòfils i que, actualment, és el terreny on es fa el projecte de recuperació de la vinya, i la zona d’àrea d’estada de Mossèn Homs.

Futures donacions per part de l’Obra de la Visitació

En aquest conveni també queda recollit que els terrenys ocupats per la residència de Gent Gran de Torre Mossèn Homs, el Convent de les Carmelites Descalces i el Centre d’Investigació i Difusió Maria Corral seran objecte de futures donacions per part de l’Obra de la Visitació, a favor de la Generalitat, a les Carmelites i al Centre d’Investigació i Difusió Maria Corral, respectivament. Aquesta operació no comporta cap despesa econòmica per part de les dues parts signants.

Conveni que cedeix gratuïtament l’ús de la Torre de Mossèn Homs

L’Ajuntament de Terrassa i l’Obra de la Visitació van signar l’any 1971 un conveni “comodat” pel qual aquesta entitat religiosa cedia gratuïtament a l’Ajuntament el dret d’ús de la finca coneguda com a Torre de Mossèn Homs, per a finalitats que estiguessin vinculades al concepte genèric d’assistència social. La vigència d’aquest conveni era de 99 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa