MónTerrassa
Agermanament simbòlic entre Terrassa i la ciutat argentina Florencio Varela

Terrassa i la ciutat argentina Florencio Varela han protagonutzat aquesta setmana un agermanament simbòlic. Ha estat gràcies a la iniciativa d’un terrassenc d’origen argentí, Manuel Baptista. Aquest veí de la nostra ciutat va ser present ara fa uns dies, durant la Fira d’entitats de Salut que va tenir lloc a la plaça Vella. Allà, va poder parlar amb l’alcalde Jordi Ballart i li va mostrar la seva predisposició a portar la bandera de la ciutat a Argentina, on viatjava poc després acompanyat per la seva neta Gisela.

L’alcalde li va donar permís per convertir-se en un “ambaixador” simbòlic de Terrassa. Va ser així com Manuel i Gisela van arribar al seu poble originari i es van poder reunir amb l’alcalde, Andrés Watson. I com havien promès, van lliurar la bandera de Terrassa a l’Ajuntament argentí i ells van rebre la bandera del municipi com a intercanvi, simbolitzant d’aquesta manera un agermanament simbòlic entre les dues localitats.

L’alcalde Jordi Ballart ha volgut enviar una afectuosa salutació a l’intendent, i a més li ha volgut traslladar el missatge de la voluntat de poder-lo rebre oficialment algun dia a l’Ajuntament de Terrassa. “També li volem agrair que ens hagi fet arribar la bandera valerenca com a mostra de l’amistat entre Terrassa i Florencio Varela”, ha indicat.

Cinc ciutats agermanades amb Terrassa

Els agermanaments o acords de col·laboració entre dues ciutats busquen promoure l’apropament intercultural, la formació municipalista i la transferència de recursos per reforçar les capacitats de l’Administració local. En aquest cas de Florencio Varela, el lligam ha estat simbòlic. Tanmateix, Terrassa està agermanada oficialment amb cinc ciutats d’arreu del món. Dues són d’Europa: Pamiers (França, des de 1991) i Örebro (Suècia, 2003). Les altres tres corresponen a la cooperació amb ciutats del Sud on Terrassa ha cooperat en el seu desenvolupament econòmic: Granada (Nicaragua, des de 1989), Tetuan (Marroc, 2002) i Tecoluca (El Salvador, 2004).

Aquests lligams estan gestionats per la regidoria de Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa