MónTerrassa
Agència de Residus de Catalunya presenta Mútua Terrassa a un premi europeu
  • CA

Les propostes de l’Hospital Univesitari Mútua de Terrassa, l’Ajuntament de Badalona, la Plataforma Educativa, l’Escola Sant Ròc de Bossòst i el Col·legi Sant Josep de Navàs, han escollides per representar Catalunya entre les activitats organitzades durant la tretzena Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada entre el 20 i el 28 de novembre de 2021. El resultat es donarà a conèixer en una cerimònia a finals de maig a Brussel·les. La selecció s’ha fet tenint en compte la relació de l’activitat amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR): l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

En la categoria “Empresa”, la Mútua de Terrassa presenta el seu Compromís verd, amb la premissa que guarir la salut ha d’anar de la mà de la cura del medi ambient. L’acció destacada ha estat la promoció i evolució de la implementació en centres hospitalaris catalans del material tèxtil quirúrgic reutilitzable com a exponent de l’economia circular. A banda, dues altres actuacions han estat la reducció del paper a oficines i centres d’atenció externa, i la substitució d’ampolles de plàstic d’un sol ús per fonts i envasos reutilitzables.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Enguany, la XIV Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 19 al 27 de novembre. L’EWWR és una iniciativa coordinada per l’ARC que se celebra a Catalunya des de l’any 2008 i que ha rebut el suport de la Comissió Europea a través de dos projectes LIFE. Actualment té un comitè director, amb diverses entitats públiques, entre les quals figura el Comitè de Regions de la Unió Europea. L’objectiu és promoure la implantació d’accions de sensibilització per a la prevenció dels residus i la gestió sostenible dels recursos al llarg d’una setmana de l’any.

Las accions implantades durant l’EWWR es regeixen per les 3 R: reduir els residus, reutilitzar els productes, reciclar els materials. Les 3 R representen les opcions que caldria tenir en compte en primer lloc a l’hora d’idear una estratègia de gestió de residus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa