MónTerrassa
Afectacions a la línia de FGC per obres a l’estació de Sant Cugat
  • CA

Aquest cap de setmana hi ha haurà afectacions a la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya entre Barcelona i Terrassa/Sabadell. El motiu són unes obres de millora a l’estació de Sant Cugat del Vallès. Aquesta actuació consisteix en una millora de la senyalització ferroviària i és necessària per tal de poder fer possible l’ampliació de l’oferta a la línia. Recordem que s’espera l’arribada de 15 nous trens que han de permetre circular un comboi cada 5 minuts a Terrassa i Sabadell, i cada 2,5 minuts a Sant Cugat, en hores punta.

Els treballs de millora s’ha optat per dur-los a terme al cap de setmana i en horari nocturn (període en què hi ha menys afluència de persones a les dues línies), per minimitzar el màxim les molèsties als usuaris. D’aquesta manera, l’actuació es durà a terme a partir de les deu de la nit del dissabte 22 de gener fins a la finalització del servei del diumenge 23 de gener.

Durant aquest marge de temps, FGC es veu obligat a modificar els horaris dels trens de les línies S1 i S2. A més, durant aquet lapse de temps (de dissabte a les 22 fins a diumenge nit) s’oferirà un servei alternatiu en autobús per aquells usuaris que hagin de fer el trajecte entre les estacions de Valldoreix i Hospital General, a la línia de Terrassa; i entre les estacions de Valldoreix i Vollpelleres, a la línia de Sabadell. Es poden consultar els horaris i modificacions a les línies del Vallès al cercador del web i l’app d’FGC, així com també se n’informarà a les vitrines de les estacions o es pot rebre informació trucant al telèfon d’atenció al client 012.

FGC està duent a terme diferents actuacions per tal d’adequar les dues línies a l’alta capacitat. Ara fa uns mesos, van finalitzar les obres d’ampliació dels tallers del Centre Operatiu de Rubí (COR), amb tres noves vies de fossat, per disposar de més espai i capacitat per al manteniment de primer nivell de les unitats de tren ja existents (46) i de les 15 noves. Es va decidir ampliar l’edifici principal de la nau de tallers del COR i es van construir tres noves vies sobre pilarets per augmentar la capacitat de manteniment de trens en el primer nivell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa